Kotletai Šventiniai

Kotletai Šventiniai

5 (2 įvertinimai)

4 Porcijos
1 val. 30 min.

Apie receptą

Tokie kotletai puikiai papuoš šventinę ir ne tik. Kiekviena šeimininkė turėtų turėti patikrintą receptą, o aš siūlau naudoti mano mėgstamiausią. Geriau naudoti mentės dalį arba kumpį, o jei norite, į kiaulieną galite įdėti jautienos santykiu 1:1. Kepdami negailėkite augalinio aliejaus.

Receptai pagal ingredientus: # Mėsa
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kiauliena
    500 gramų (su riebalais)
  • Pienas
    100 mililitrų
  • Sviestas
    30 gramų
  • Kiaušinis
    1 vnt
  • Batonas
    2 riekelės
  • Druska
    1/2 arbatiniai šaukšteliai
  • Augalinis aliejus
    40 mililitrų
  • Svogūnai
    1 vnt
  • Malti juodieji pipirai
    1/2 arbatinio šaukštelio
  • Džiūvėsėliai
    4 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
  • Nedelsdami paruoškite visus ingredientus. Nulupkite svogūną. Mėsą nuplaukite tekančiu vandeniu.
    1. Nedelsdami paruoškite visus ingredientus. Nulupkite svogūną. Mėsą nuplaukite tekančiu vandeniu.
  • Nuo batono riekelių nupjaukite pluteles, minkštimą rankomis suplėšykite gabalėliais, suberkite į dubenį, užpilkite pienu ir palikite 15 m...
    2. Nuo batono riekelių nupjaukite pluteles, minkštimą rankomis suplėšykite gabalėliais, suberkite į dubenį, užpilkite pienu ir palikite 15 minučių.
  • Reklama
  • Kiaulieną sumalkite mėsmale.
    3. Kiaulieną sumalkite mėsmale.
  • Sudėkite iš pieno išspaustas batono riekeles, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, pipirų.
    4. Sudėkite iš pieno išspaustas batono riekeles, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, pipirų.
  • Reklama
  • Dubenyje su visais ingredientais smulkia tarka sutarkuokite svogūną.
    5. Dubenyje su visais ingredientais smulkia tarka sutarkuokite svogūną.
  • Mažiausiai penkias minutes maišykite maltą mėsą rankomis. Dubenį su faršu uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.
    6. Mažiausiai penkias minutes maišykite maltą mėsą rankomis. Dubenį su faršu uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.
  • Reklama
  • Tada sudrėkintomis rankomis atskirkite nedidelę maltos mėsos dalį, suformuokite plokščią pyragą ir ant šio plokščio pyrago vidurio dėkite...
    7. Tada sudrėkintomis rankomis atskirkite nedidelę maltos mėsos dalį, suformuokite plokščią pyragą ir ant šio plokščio pyrago vidurio dėkite sviesto kubelį, kurio kraštinės ilgis yra apie 1,5 cm.
  • Rankomis suformuokite paplotėlį, kad viduje būtų gabalėlis sviesto.
    8. Rankomis suformuokite paplotėlį, kad viduje būtų gabalėlis sviesto.
  • Reklama
  • Tada būsimąjį kotletą kruopščiai apvoliokite džiūvėsėliuose.
    9. Tada būsimąjį kotletą kruopščiai apvoliokite džiūvėsėliuose.
  • Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite augalinį aliejų, sudėkite po porciją kotletų ir apkepkite juos iš abiejų pusių iki auksinės ru...
    10. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite augalinį aliejų, sudėkite po porciją kotletų ir apkepkite juos iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos. Baigiant kepti, į keptuvę galima įpilti šiek tiek vandens, uždengti keptuvę dangčiu ir šiek tiek troškinti ant silpnos ugnies.
  • Reklama
  • Kotletus patiekite karštus. Gero apetito!
    11. Kotletus patiekite karštus. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai