Kotletai su padažu orkaitėje
4.7 (4 įvertinimai)
6 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Labai aromatingas ir skanus patiekalas, kuris tiesiog tirpsta burnoje. Jį paruošti nebus sunku. Jis netgi papuoš šventinį stalą. Pagal šį paprastą receptą paruošti kotletai tiesiog ištirps burnoje. Tokį patiekalą galite paruošti šventiniam stalui. Tokiu atveju patiekalą rekomenduoju patiekti gražioje kepimo formoje, užpilti padažu ir troškinti orkaitėje apie 15 minučių. Kiekvieną dieną tokį patiekalą galima patiekti su bet kokiu garnyru – ryžiais, bulvėmis ar makaronais. Tikiuosi, kad kotletų su padažu receptas bus jūsų valgiaraštyje dar daugelį metų.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Malta mėsa500 gramų (geriau naudoti maišytą
-
Svogūnai2 vnt
-
Sūris100 gramų
-
Grybai300 gramų
-
Kiaušiniai1 vnt
-
Grietinėlė arba grietinė150 mililitrų (jei norite daugiau padažo, padidinkite grietinėlės kiekį)
-
Druska0,5~0,75 arbatinio šaukštelio
-
Malti juodieji pipirai2 žiupsneliai
-
Augalinis aliejus kepimui150 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną.
-
2. Grybus nuplaukite ir supjaustykite. Tiks bet kokie grybai. Aš naudojau pievagrybius.
-
Reklama
-
3. Sūrį supjaustykite mažais gabalėliais.
-
4. Šiems kotletams labiausiai mėgstu naudoti kiaulienos ir jautienos faršą. Įmuškite kiaušinį, įdėkite druskos ir pipirų. Galite pridėti džiovintų žolelių. Gerai išmaišykite.
-
Reklama
-
5. Maltą mėsą padalinkite į mažas dalis. Iš kiekvienos porcijos darome paplotį, į vidurį dedame smulkintą sūrį ir suvyniojame. Geriausia tai daryti drėgnomis rankomis. Įsitikinkite, kad sūris yra gerai paslėptas, kitaip jis gali ištekėti gaminant.
-
6. Kepkite kotletus ant vidutinės ugnies. Kepkite, kol susidarys graži plutelė.
-
Reklama
-
7. Dabar paruošime padažą. Norėdami tai padaryti, apkepkite grybus ir svogūnus augaliniame aliejuje. Lengvai pasūdykite ir papipiriuokite.
-
8. Kai grybai ir svogūnai apkeps, supilkite grietinėlę arba grietinę. Troškinkite tiesiog 5-7 minutes. Gatavus kotletus sudėkite į kepimo indą ir užpilkite grybų padažu. Pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 30 minučių.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.7/5 (4 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama