Kopūstų sriuba su vištiena
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
55 min.
Apie receptą
Sriubos yra viena mėgstamiausių daugelyje šeimų. Juk tai skani, sodri ir aromatinga sriuba pietums visai šeimai. Net ir nepatyrusi namų šeimininkė gali ją paruošti. Pasinaudokite receptu! Kiekviena namų šeimininkė turi savo mėgstamą kopūstų sriubos receptą. Šiandien siūlau paprastą ir greitą versiją, kuri neužims daug laiko ir pastangų. Ji patiekiama iš karto po išvirimo, bet net ir atvėsus ją tereikia pašildyti. Geriausia patiekti su šviežia grietine, šviežiomis žolelėmis ir rugine duona.
Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# PaukštienaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vištiena400 gramų
-
Baltieji kopūstai200 gramų
-
Morka60 gramų
-
Svogūnai60 gramų
-
Bulvės200 gramų
-
Pomidoras50 gramų
-
Augalinis aliejus2 šaukštai
-
Lauro lapas1 vnt
-
Druskapagal skonį
-
Žalumynaipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus. Nusausinkite kopūstų viršutinius lapus, nulupkite bulves, svogūnus ir morkas. Nuplaukite daržoves ir žalumynus. Į puodą supilkite vandenį, sudėkite nuplautus vištienos gabalėlius. Uždėkite ant vidutinės ugnies ir užvirinkite. Įberkite šiek tiek druskos ir virkite, nugriebdami putas, 30 minučių ant vidutinės ugnies, neleisdami per daug užvirti.
-
2. Kol vištienos sultinys verda, paruoškite daržoves. Norėdami tai padaryti, į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir sudėkite smulkiai supjaustytus svogūnus.
-
Reklama
-
3. Morkas sutarkuokite stambia tarka ir suberkite į svogūną.
-
4. Kepkite daržoves 5 minutes, maišydami.
-
Reklama
-
5. Pomidorą supjaustykite gabalėliais, sudėkite į daržoves ir kepkite 4–5 minutes, maišydami.
-
6. Išimkite vištieną iš puodo, nukoškite sultinį ir supilkite į švarų puodą.
-
Reklama
-
7. Virtą vištieną padalinkite į gabalus.
-
8. Užvirinkite sultinį ant vidutinės ugnies, įberkite druskos pagal skonį ir užvirinkite. Bulves supjaustykite juostelėmis ir sudėkite į sultinį. Virkite 10 minučių.
-
Reklama
-
9. Kopūstą supjaustykite juostelėmis ir sudėkite į puodą. Virkite 10 minučių. Jei turite jaunų kopūstų, sudėkite juos į kopūstų sriubą kartu su bulvėmis.
-
10. Sudėkite vištieną į puodą. Viską užvirinkite ir virkite dar 3–5 minutes.
-
Reklama
-
11. Sudėkite keptas daržoves, lauro lapą ir įmaišykite į kopūstų sriubą. Virkite dar 5 minutes.
-
12. Nukelkite kopūstų sriubą nuo ugnies, suberkite smulkiai supjaustytas žoleles, išmaišykite ir palikite 5 minutėms.
-
13. Sriuba paruošta. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama