Kopūstų Solyanka žiemai
5 (1 įvertinimai)
2 Porcijos
3 val.
Apie receptą
Mano kopūstų receptas apima ne marinavimą, o konservavimą. Be kopūstų, dedu pomidorų, svogūnų ir morkų. Šiuos kopūstus galima naudoti užkandžiams, salotoms ir įvairiems įdarams. Svarbiausia nedėti kopūstų žiemą esant stiprioms šalnoms, nes jie neišskiria sulčių. Šis preparatas puikiai laikomas buto sandėliuko sąlygomis iki metų, jei konservavimo stiklainiai ir dangteliai yra kruopščiai paruošti ir sterilizuoti.
Paskirtis: Konservavimo receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Baltieji kopūstai1 kilogramas
-
Morkos600 gramų
-
Svogūnai600 gramų
-
Pomidorai600 gramų
-
Druska1 šaukštas
-
Cukrus2 arbatiniai šaukšteliai
-
Augalinis aliejus200 mililitrų
-
Actas40 mililitrų (9%)
-
Pipirai6 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus. Nuplaukite daržoves. Nulupkite morkas ir svogūnus ir vėl nuplaukite.
-
2. Kopūstą susmulkinkite plonomis juostelėmis.
-
Reklama
-
3. Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais.
-
4. Morkas sutarkuokite stambia tarka.
-
Reklama
-
5. Pomidorus supjaustykite peiliu, sudėkite į dubenį, užpilkite verdančiu vandeniu, palikite 30 sekundžių, tada lengvai nulupkite.
-
6. Pomidorų minkštimą supjaustykite mažais gabalėliais.
-
Reklama
-
7. Į patogų puodą arba gilią keptuvę supilkite augalinį aliejų, sudėkite kopūstus, svogūnus, morkas ir pomidorus.
-
8. Įberkite druskos ir cukraus. Viską labai atsargiai išmaišykite. Uždėkite ant silpnos ugnies ir troškinkite po uždarytu dangčiu 2 valandas, retkarčiais pamaišydami šaukštu. Sterilizuokite stiklainius ir dangtelius konservavimui patogiu būdu.
-
Reklama
-
9. Troškinimo pabaigoje suberkite pipirų grūdelius ir užpilkite actu.
-
10. Dabar sudėkite karštą daržovių mišinį į sterilizuotus stiklainius.
-
Reklama
-
11. Sandariai uždarykite visus stiklainius dangteliais, apverskite juos, apvyniokite stora antklode ir palikite per naktį.
-
12. Ryte paruoštą solyanka galite sudėti į stiklainius ilgalaikiam laikymui sandėliuke.
-
13. Solyankos galite paragauti po 2–3 dienų.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama