Kopūstų Solyanka žiemai

Kopūstų Solyanka žiemai

5 (1 įvertinimai)

2 Porcijos
3 val.

Apie receptą

Mano kopūstų receptas apima ne marinavimą, o konservavimą. Be kopūstų, dedu pomidorų, svogūnų ir morkų. Šiuos kopūstus galima naudoti užkandžiams, salotoms ir įvairiems įdarams. Svarbiausia nedėti kopūstų žiemą esant stiprioms šalnoms, nes jie neišskiria sulčių. Šis preparatas puikiai laikomas buto sandėliuko sąlygomis iki metų, jei konservavimo stiklainiai ir dangteliai yra kruopščiai paruošti ir sterilizuoti.

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Baltieji kopūstai
    1 kilogramas
  • Morkos
    600 gramų
  • Svogūnai
    600 gramų
  • Pomidorai
    600 gramų
  • Druska
    1 šaukštas
  • Cukrus
    2 arbatiniai šaukšteliai
  • Augalinis aliejus
    200 mililitrų
  • Actas
    40 mililitrų (9%)
  • Pipirai
    6 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus. Nuplaukite daržoves. Nulupkite morkas ir svogūnus ir vėl nuplaukite.
    1. Paruoškite ingredientus. Nuplaukite daržoves. Nulupkite morkas ir svogūnus ir vėl nuplaukite.
  • Kopūstą susmulkinkite plonomis juostelėmis.
    2. Kopūstą susmulkinkite plonomis juostelėmis.
  • Reklama
  • Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais.
    3. Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais.
  • Morkas sutarkuokite stambia tarka.
    4. Morkas sutarkuokite stambia tarka.
  • Reklama
  • Pomidorus supjaustykite peiliu, sudėkite į dubenį, užpilkite verdančiu vandeniu, palikite 30 sekundžių, tada lengvai nulupkite.
    5. Pomidorus supjaustykite peiliu, sudėkite į dubenį, užpilkite verdančiu vandeniu, palikite 30 sekundžių, tada lengvai nulupkite.
  • Pomidorų minkštimą supjaustykite mažais gabalėliais.
    6. Pomidorų minkštimą supjaustykite mažais gabalėliais.
  • Reklama
  • Į patogų puodą arba gilią keptuvę supilkite augalinį aliejų, sudėkite kopūstus, svogūnus, morkas ir pomidorus.
    7. Į patogų puodą arba gilią keptuvę supilkite augalinį aliejų, sudėkite kopūstus, svogūnus, morkas ir pomidorus.
  • Įberkite druskos ir cukraus. Viską labai atsargiai išmaišykite. Uždėkite ant silpnos ugnies ir troškinkite po uždarytu dangčiu 2 valandas...
    8. Įberkite druskos ir cukraus. Viską labai atsargiai išmaišykite. Uždėkite ant silpnos ugnies ir troškinkite po uždarytu dangčiu 2 valandas, retkarčiais pamaišydami šaukštu. Sterilizuokite stiklainius ir dangtelius konservavimui patogiu būdu.
  • Reklama
  • Troškinimo pabaigoje suberkite pipirų grūdelius ir užpilkite actu.
    9. Troškinimo pabaigoje suberkite pipirų grūdelius ir užpilkite actu.
  • Dabar sudėkite karštą daržovių mišinį į sterilizuotus stiklainius.
    10. Dabar sudėkite karštą daržovių mišinį į sterilizuotus stiklainius.
  • Reklama
  • Sandariai uždarykite visus stiklainius dangteliais, apverskite juos, apvyniokite stora antklode ir palikite per naktį.
    11. Sandariai uždarykite visus stiklainius dangteliais, apverskite juos, apvyniokite stora antklode ir palikite per naktį.
  • Ryte paruoštą solyanka galite sudėti į stiklainius ilgalaikiam laikymui sandėliuke.
    12. Ryte paruoštą solyanka galite sudėti į stiklainius ilgalaikiam laikymui sandėliuke.
  • Solyankos galite paragauti po 2–3 dienų.
    13. Solyankos galite paragauti po 2–3 dienų.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai