Kijevo kotletai orkaitėje
5 (3 įvertinimai)
Apie receptą
Ilgą laiką Kijevo kotletai man buvo grynai restorano patiekalas. Bet tada atsirado maloni siela ir išmokė mane kepti Kijevo kotletus orkaitėje. Jie daug sveikesni nei kepti aliejuje. Norėdami tinkamai iškepti Kijevo kotletus orkaitėje, turite juos gerai apvolioti džiūvėsėliuose. Kiaušinių baltymus lengvai išplakite, į juos panardinkite kotletus, o tada į džiūvėsėlius, sumaišytus su trupučiu petražolių. Kijevo kotletus padėkite pusvalandžiui į šaldytuvą, o tada vėl pamerkite į kiaušinių plakinį, tada į džiūvėsėlius. Po to išdėliokite kotletus ant kepimo skardos ir kepkite. Dar vienas žingsnis – atsargiai suvyniokite kotletus, kad įdaras neištekėtų. Galbūt pirmą kartą Kijevo kotletai nus ne itin gražūs, bet tikrai bus skanūs. Sėkmės ir gero apetito!
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vištienos krūtinėlė4 vnt
-
Tarkuotas lydytas sūris12 stiklinės
-
Citrinų sultys1 šaukštas
-
Česnakai2 skiltelės
-
Petražolės2 šaukštai
-
Džiūvėsėliai2 stiklinės
-
Kiaušinio baltymai2 vnt
-
Muskato riešutas12 arbatinio šaukštelio
-
Druskapagal skonį
Gaminimo eiga
-
1. Išmuškite krūtinę ir aptepkite citrinos sultimis.
-
2. Sumaišykite sūrį, česnaką, petražoles, muskato riešutą. Susukite 4 kotletus.
-
Reklama
-
3. Į išmuštos krūtinėlės vidurį dėkite įdarą ir suvyniokite.
-
4. Vištieną sutvirtinkite vėrinukais.
-
Reklama
-
5. Kotletus apvolioti džiūvėsėliuose ir kepti orkaitėje.
-
6. Kepkite kotletus iki auksinės rudos spalvos. Patiekite su bulvių koše ir daržovėmis. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (3 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama