Kiaulienos troškinys su slyvomis
5 (1 įvertinimai)
3-4 Porcijos
1 val. 10 min.
Apie receptą
Šis receptas pas mus atkeliavo iš gruzinų virtuvės, kur mėgstami įdomūs deriniai. Siūlome variantą, kaip pasigaminti kiaulienos troškinį su slyvomis. Vaisių saldumas ir prieskoniai praturtina mėsos skonį. Šis receptas šiek tiek nepritaikytas mūsų kraštui, nes Gruzijoje jie mėgsta itin sodrų ir ryškų aštrių ir aštrių prieskonių skonį. Tai patiks ne visiems, todėl iš prieskonių naudojame įprastą druską, pipirus ir muskato riešutą. Rezultatas yra labai skanus patiekalas, kuris patiekiamas su įvairiais garnyrais ar salotomis.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiauliena300 gramų
-
Svogūnai2 vnt
-
Česnakai2~3 skiltelės
-
Slyva7 vnt
-
Pomidorai4 vnt
-
Muskato riešutas0,25 arbatinio šaukštelio
-
Druska ir pipiraipagal skonį
-
Cukrus2 arbatiniai šaukšteliai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Šiam patiekalui paruošti galite naudoti bet kurią kiaulės skerdenos dalį, šiuo atveju naudojame mentę, nuplauname ir supjaustome mažais gabalėliais.
-
2. Svogūnus nuvalome, nuplauname ir supjaustome stambiais gabalėliais. Česnako skilteles nulupkite ir smulkiai supjaustykite peiliu.
-
Reklama
-
3. Slyvas paimkite saldžias arba rūgščiai saldžias, nuplaukite ir pašalinkite kauliuką. Po to kiekvieną slyvą supjaustykite į 4 dalis.
-
4. Pomidorus nulupame, tam ant viršaus padarome kryžiaus formos pjūvius ir dedame į dubenį, užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame 2 min., po to nesunkiai nuimame odelę ir pomidorus supjaustome stambiais gabalėliais.
-
Reklama
-
5. Į keptuvę supilkite šiek tiek augalinio aliejaus, pakepinkite svogūną, tada suberkite į jį kiaulienos gabalėlius, pakepinkite iki auksinės rudos spalvos, druskos ir pipirų, įberkite muskato riešuto ir česnako, pakepinkite dar porą minučių ir išjunkite.
-
6. Mėsą su svogūnais perkeliame į gilų puodą, dedame į puodą slyvas, pomidorus, supilame cukrų ir užpilame 150 mililitrų vandens. Uždenkite puodą dangčiu ir troškinkite 30 minučių, tada atidarykite dangtį ir troškinkite dar 15-20 minučių. Pagamintą patiekalą galima patiekti su bulvėmis ar koše.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama