Kiaulienos suktinukas
5 (2 įvertinimai)
Apie receptą
Iš kiaulienos kulšelės išeina labai minkštas ir sultingas vyniotinis, kurį paruošti gana paprasta. Užkandžius pasigaminti savo rankomis visiškai įmanoma, tai nėra taip sunku, tačiau galite būti šimtu procentų tikri dėl produkto kokybės ir skonio. O čia pakalbėsime tik apie vieną tokį paprastą ir labai naudingą buityje receptą, kuriame papasakosiu, kaip pasigaminti kiaulienos kulšeliės vyniotinį, labai sultingą ir nepaprastai skanų. Tam prireiks minimaliai produktų ir kelių valandų laiko, aš dažniausiai iš vakaro namuose išsiverdu kiaulienos vyniotinį, nakčiai dedu į šaldytuvą, o ryte nuostabus užkandis jau visiškai paruoštas.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiaulienos kulšelė1 vnt
-
Džiovintos trintos daržovės1 valgomasis šaukštas (raudonoji paprika, žalioji paprika, česnakas)
-
Stambiai malti juodieji pipirai0,5 arbatinio šaukštelio
-
Druska1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo eiga
-
1. Pirmiausia reikia kruopščiai nuplauti mėsą ir sausai nušluostyti.
-
2. Toliau darome pjūvį išilgai kaulo ir labai atsargiai atskiriame minkštimą nuo kaulo, stengdamiesi nepažeisti odos ir mėsos.
-
Reklama
-
3. Nedideliame dubenyje sumaišykite džiovintas daržoves, maltus pipirus ir druską, galite dėti mėgstamų prieskonių.
-
4. Dabar mėsą iš visų pusių reikia kruopščiai įtrinti paruoštu prieskonių ir druskos mišiniu.
-
Reklama
-
5. Toliau mėsą sandariai susukame į vyniotinį, vyniotinio kraštus įsukame į vidų ir dedame į formavimo tinklelį. Kad ritinėlį būtų patogiau įdėti į tinklelį, pirmiausia galite įdėti jo kartoninį vamzdelį ir pertempti tinklelį.
-
6. Išimame kartoninį vamzdelį ir tinklelio galus surišame siūlais.
-
Reklama
-
7. Suvyniojame vyniotinį į kelis folijos sluoksnius ir dedame į formą, kepame vyniotinį 1-1,5 valandos orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje.
-
8. Pasibaigus laikui, foliją reikia atsargiai nuimti ir vyniotinį be jos kepti dar 5-10 min.
-
Reklama
-
9. Kai tik vyniotinis paruduos, išimkite jį iš orkaitės ir palikite atvėsti kambario temperatūroje, tada dėkite į šaldytuvą 8-10 valandų. Po to galite išimti vyniotinį iš tinklelio, supjaustyti ir patiekti ant stalo. Gero apetito visiems!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama