Kiaulienos stroganovas
4.6 (3 įvertinimai)
Apie receptą
Šis puikus receptas visada yra puikus paprastumo ir puikaus skonio derinys. Tikriausiai daugelis iš jūsų jau žinote šį kiaulienos gaminimo Stroganoff receptą ar kitus šio nuostabaus patiekalo variantus. Juk jei kalbėtume apie originalų variantą, čia naudojama tik jautiena, tačiau mūsų laikais tenka prisitaikyti prie šiuolaikinių skonių ir kainų bei šiek tiek modifikuoti klasikinius receptus, taip atsirado šis paprastas Stroganoff stiliaus kiaulienos receptas. Iš esmės šio patiekalo sudėtis išliko ta pati, ir nieko, išskyrus mėsą, nepakeitėme, todėl, kaip ir originale, galiausiai gauname neįtikėtinai švelnią ir sultingą mėsą su puikiu padažu. Norėdami paruošti, jums reikės minimalaus ingredientų kiekio ir labai mažai laiko, todėl jūs lengvai susidorosite su šiuo patiekalu. Mano nuomone, paprastesnę, sotesnę ir skanesnę vakarienę visai šeimai sunku įsivaizduoti, tereikia paruošti mėgstamą garnyrą.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiaulienos nugarinė600 gramų
-
Svogūnai1 vnt
-
Miltai2 šaukštai
-
Grietinė0.5 stiklinės
-
Pomidorų pasta1 arbatinis šaukštelis
-
Vanduo1 stiklinė
-
Aliejuspagal skonį
-
Druskapagal skonį
-
Malti juodieji pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
-
1. Kiaulieną nuplauname po šaltu vandeniu ir nusausiname, tai galima padaryti su popierine servetėle, mėsą šiek tiek paplakti. Tada supjaustome, o kiekvieną gabalėlį supjaustome maždaug 1–1,5 centimetro pločio juostelėmis.
-
2. Supilkite miltus į plastikinį maišelį ir įdėkite į jį mėsos pagaliukus, dabar maišelį šiek tiek pakratykite, kad mėsa pasidengtų miltais.
-
Reklama
-
3. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir sudėkite svogūnų pusžiedžius, pakepinkite iki skaidrumo.
-
4. Tada sudėkite kiaulieną ir viską kartu kepkite ant stiprios ugnies 5 minutes.
-
Reklama
-
5. Atskirame dubenyje sumaišykite grietinę su pomidorų pasta ir mišinį praskieskite vandeniu, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį.
-
6. Dabar supilkite paruoštą padažą į keptuvę, uždenkite dangčiu ir troškinkite mėsą ant silpnos ugnies pusvalandį, per tą laiką kiauliena visiškai iškeps, o padažas sutirštės.
-
Reklama
-
7. O jau paruošta Stroganoff stiliaus kiauliena tinka absoliučiai prie bet kokio garnyro. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.6/5 (3 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama