Kiaulienos šonkauliukai sojos-medaus padaže kepti su bulvėmis
5 (1 įvertinimai)
3 Porcijos
3 val.
Apie receptą
Skanūs, saldūs kiaulienos šonkauliukai kartu su minkštomis bulvytėmis, kurios mirkomos mėsos sultyse, yra puikus patiekalas šeimos vakarienei ar šventiniam stalui. Šio patiekalo paruošimas nereikalauja daug laiko. Jei pageidaujate, į marinatą galite pridėti mėgstamų prieskonių ar džiovintų žolelių. Į bulves galite dėti bet kokių daržovių pagal savo skonį, tada patiekalas bus dar kvapnesnis.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiauliena600 gramų (šonkauliai)
-
Bulvės500 gramų
-
Medus2 arbatiniai šaukšteliai
-
Sojų padažas2 šaukštai
-
Česnakai3 skiltelės
-
Svogūnai1 vnt
-
Druskapagal skonį
-
Juodieji pipiraipagal skonį
-
Augalinis aliejus1 arbatinis šaukštelis
-
Adžika1/2 arbatinio šaukštelio (sausa)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus.
-
2. Kiaulienos šonkaulius nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite griežinėliais. Sudėkite juos į dubenį, suberkite susmulkintą česnaką ir svogūnus.
-
Reklama
-
3. Į šonkauliukus supilkite sojų padažą, medų, išmaišykite ir valandą palaikykite šaldytuve.
-
4. Bulves nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite skersai griežinėliais. Sudėkite bulves į kepimo indą, druską, pipirus, supilkite augalinį aliejų ir išmaišykite.
-
Reklama
-
5. Išdėliokite marinuotus šonkauliukus ant bulvių ir užpilkite likusiu padažu.
-
6. Kepimo formą su bulvėmis ir šonkauliukus gerai uždenkite kepimo folija. Dedame kepti į karštą 180 laipsnių orkaitę 50-60 min. Per tą laiką bulvės ir šonkauliukai turi būti minkšti. Tada nuimkite foliją ir kepkite dar 10-15 minučių iki auksinės rudos spalvos.
-
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama