Kiaulienos iešmeliai su šonine
5 (1 įvertinimai)
7 Porcijos
3 val.
Apie receptą
Kiaulienos iešmeliai – nepakeičiamas patiekalas! Net jei lauke lyja ir negalite išeiti į gamtą, draugiškų susibūrimų atšaukti nereikia – namuose kepta mėsa gali būti ne ką prastesnė. Žinoma, šašlykas nėra toks aromatingas kaip tikras, su dūmais, tačiau jis taip pat neapsieina be privalumų - jo dėka namuose apetitiškai kvepės namai. Siūlau pasidomėti kaip pasigaminti kiaulienos iešmelius namuose!
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiauliena1.5 kilogramo (geriausia – kumpis arba sprandinė)
-
Svogūnai2~3 vnt
-
Citrinų sultys1 vnt
-
Druskapagal skonį
-
Maltas imbieras1 žiupsnelis
-
Malti kvapieji pipirai1 žiupsnelis
-
Malti raudonieji pipirai1 žiupsnelis
-
Šoninė0.5 kilogramo
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Nuo mėsos nuimame plėveles, jei tokių yra, ir supjaustome šiek tiek mažesniais gabalėliais nei įprastam šašlykui.
-
2. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
-
Reklama
-
3. Iš citrinos išspauskite sultis.
-
4. Svogūną pabarstykite prieskoniais ir druska ir sutrinkite rankomis, kol išsiskirs sultys. Citrinų sultis sumaišykite su trintais aštriais svogūnais, supilkite marinatą į mėsą, išmaišykite ir 1-3 valandas laikykite šaldytuve.
-
Reklama
-
5. Mėsos gabalėlius dėkite ant vandeniu suvilgytų iešmelių, kiekvieną apvyniokite šoninės juostele ir kepkite iki 170C įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių, retkarčiais apverčiant.
-
6. Patiekite su šviežiomis ar troškintomis daržovėmis, padažu ir, žinoma, vynu.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama