Kepti baravykai
5 (1 įvertinimai)
1 Porcija
1 val.
Apie receptą
Baravykai, yra vieni iš mano mėgstamiausių. Juos galima įvairiai konservuoti. Bet man jie labiausiai patinka kepti. Žiemą galima atidaryti stiklainį ir juos kepti su bulvėmis. Nuostabu! Kepimui galite naudoti bet kokius baravykus. Svarbiausia, kad jie būtų kieti, be kirminų ir nepažeisti graužikų. Naudokite rafinuotą augalinį aliejų, kad grybų skonis nebūtų užgožtas. Paruoštus grybus reikia laikyti sausuose stiklainiuose. Šiuos grybus laikykite vėsioje, tamsioje vietoje.
Paskirtis: Konservavimo receptai
Receptai pagal ingredientus: Reklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Baravykai500 gramų
-
Druska1.5 arbatinio šaukštelio
-
Augalinis aliejus150 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus. Grybus perrinkite ir kruopščiai nuvalykite. Nuplaukite po tekančiu vandeniu, būtinai pašalindami visus nešvarumus.
-
2. Baravykus supjaustykite vidutinio dydžio skiltelėmis. Į keptuvę įpilkite pusę aliejaus ir sudėkite grybus.
-
Reklama
-
3. Uždėkite ant vidutinės ugnies, įberkite druskos ir kepkite, maišydami, kol skystis visiškai išgaruos.
-
4. Grybus pagardinkite druska, užpilkite likusiu aliejumi ir kepkite ant silpnos ugnies, kol aliejus taps toks pat skaidrus kaip ir anksčiau. Grybai turėtų kepti iš viso mažiausiai 50 minučių. Prieš pat kepimo pabaigą sterilizuokite stiklainius.
-
Reklama
-
5. Kruopščiai išplaukite stiklainius ir dangtelius kepimo soda ir karštu vandeniu. Užpilkite geležinius dangtelius vandeniu ir virkite 10 minučių. Tada perkelkite juos ant sterilaus audinio (galima įsigyti vaistinėse), kad nuvarvėtų. Pripildykite švarius stiklainius vandens iki 2 centimetrų gylio. Šildykite stiklainius mikrobangų krosnelėje dideliu galingumu 4 minutes. Nusausinkite vandenį ir įdėkite juos atgal į mikrobangų krosnelę. Pasukite stiklainius, spausdami po 10 sekundžių, kol visiškai išdžius.
-
6. Nukelkite keptuvę nuo ugnies, supilkite į stiklainius, įsitikinkite, kad nėra tarpų, ir užpilkite aliejumi, kad grybai būtų visiškai apsemti.
-
Reklama
-
7. Į išvirtus, sausus dangtelius įpilkite šiek tiek aliejaus iš keptuvės ir užsukite stiklainius. Atvėsinkite ir laikykite vėsioje, tamsioje vietoje.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama