Kepta skumbrė folijoje su morkomis
5 (1 įvertinimai)
3-4 Porcijos
50 min.
Apie receptą
Nežinote, kaip gaminti skumbrę, kad ji visiškai atskleistų savo skonį, būtų labai kvapni, švelni ir sodri? Atsakymas yra labai paprastas, ir jis yra šiame recepte. Norėdami kepti skumbrę folijoje orkaitėje, jums reikia mažiausiai ingredientų: pačios žuvies, morkų, svogūnų ir prieskonių. Morkos ir svogūnai pakepinami keptuvėje ir išdėliojami į žuvies pilvą. Tai visas paruošiamasis etapas. Skumbrė kepama folijoje, tai užtikrina vienodą kepimą viduje ir išorėje.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Žuvis /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Skumbrė1 vnt
-
Morkos1 vnt
-
Svogūnai2 vnt
-
Citrina1 vnt
-
Saulėgrąžų aliejus30 ml
-
Malti kvapieji pipiraipagal skonį
-
Druska0,5 arbatinio šaukštelio
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikiamus ingredientus. Jei nusipirkote šaldytą skumbrę, ji turi būti natūraliai atšildyta. Palikite kambario temperatūroje 1,5–2 valandas, tačiau jokiu būdu negalima atitirpinti skumbrės mikrobangų krosnelėje.
-
2. Išimkite skumbrės vidų, išpjaukite žiaunas. Žuvį gerai nuplaukite ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Skumbrės vidų ir išorę apšlakstykite citrinos sultimis, pagardinkite druska ir pipirais.
-
Reklama
-
3. Morkas sutarkuokite smulkia tarka, svogūną supjaustykite smulkiais gabalėliais.
-
4. 4. Pakepinkite svogūną iki skaidrumo, tada suberkite morkas ir kepkite, kol abu ingredientai suminkštės.
-
Reklama
-
5. Skumbrę įdarykite keptais svogūnais ir morkomis.
-
6. Žuvį suvyniokite į foliją ir kepkite orkaitėje 35 minutes (temperatūra 180 laipsnių). Likus 6-8 minutėms iki kepimo pabaigos, foliją išskleiskite taip, kad žuvies paviršiuje susidarytų skani plutelė.
-
Reklama
-
7. Orkaitėje kepta skumbrė su morkomis paruošta, patiekite papuoštą citrinos griežinėliais ir petražolių šakele. Skanaus.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama