Kepta kiauliena
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
25 min.
Apie receptą
Kepta kiauliena – puikus karštas patiekalas šiuolaikiniam žmogui. Jis paruošiamas labai greitai ir paprastai, iš turimų ingredientų. Galima sakyti, kad kiauliena keptuvėje – greitas patiekalas, kurį galite pasigaminti net iš jau susmulkintų šaldytų daržovių. Žodžiu, puikus patiekalas tiems, kurie visada skuba, bet nori ir skaniai pavalgyti.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiauliena800 gramų
-
Kiaušinių baltymai2 vnt
-
Krakmolas4 šaukštai
-
Druska, pipiraipagal skonį
-
Alyvuogių aliejus1 valgomasis šaukštas
-
Morkos2 vnt
-
Žalioji paprika1/2 vnt
-
Geltonoji paprika1/2 vnt
-
Svogūnai1 vnt
-
Svogūnų laiškaipagal skonį
-
Sojų padažas50 mililitrų
-
Ananasai100 gramų (švieži arba konservuoti)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Kiaušinių baltymus gerai išplakite šluotele, suberkite į juos krakmolą.
-
2. Kiaulieną supjaustykite maždaug 2 x 2 cm kubeliais.
-
Reklama
-
3. Supjaustytą kiaulieną sudėkite į baltymų mišinį, gerai išmaišykite. Atidėkite.
-
4. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, suberkite atsitiktinai pjaustytas daržoves – morkas, svogūnus ir paprikas. Kepkite ant vidutinės ugnies 5-6 minutes, kol daržovės suminkštės.
-
Reklama
-
5. Iškeptas daržoves iš keptuvės sudėkite į lėkštę.
-
6. Ir į keptuvę sudėkite kiaulieną. Kepkite apie 10 minučių, kol mėsa apskrus.
-
Reklama
-
7. Grąžinkite daržoves į keptuvę.
-
8. Įpilkite sojos padažo, ananaso gabalėlių ir smulkiai pjaustytų svogūnų laiškų. Prieskoniai pagal skonį. Išmaišykite ir kepkite dar 2-3 minutes ant vidutinės ugnies, tada patiekite.
-
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama