Kepta česnakinė bulvių košė
5 (1 įvertinimai)
8 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Nežinote, ką patiekti savo šeimai kaip garnyrą? Pabandykite pakartoti šį receptą. Kvapnus, skanus ir nesudėtingas patiekalas. Rekomenduoju! Tai tikrai šaunus tradicinės bulvių košės posūkis. Skrudintas česnakas ne tik suteikia nuostabų aromatą, bet ir skonį. O aukso rudos spalvos plutelė iškepus tikrai nepaliks abejingų. Šventiniam ar kasdieniniam stalui - kaip tik tai, ko reikia!
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Česnako galvutė1 vnt
-
Bulvės1,5~2 kilogramai
-
Alyvuogių aliejus1 šaukštas
-
Grietinėlė1 stiklinė
-
Buljonas1 stiklinė
-
Sviestas4 šaukštai
-
Druska ir pipiraipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Nupjaukite česnako galvutės viršūnėlę. Dėkite ant folijos lakšto, pašlakstykite alyvuogių aliejumi, suvyniokite ir pašaukite į iki 220 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite česnaką apie pusvalandį.
-
2. Nulupkite ir supjaustykite bulves, padėkite ant ugnies. Užvirus pasūdykite ir virkite ant vidutinės ugnies, kol suminkštės.
-
Reklama
-
3. Išvirtas bulves nusausinkite. Supilkite šiltą sultinį ir grietinėlę. Įpilkite česnako, druskos ir pipirų.
-
4. Plakite mikseriu iki vientisos tyrės.
-
Reklama
-
5. Sudėkite į karščiui atsparų indą. Ant viršaus supilkite ištirpintą sviestą ir kepkite 10 minučių iki auksinės rudos spalvos.
-
6. Štai bulvių košė, kepta su česnaku. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama