Kepsnys ant kaulo su žaliu sviestu
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
25 min.
Apie receptą
Kepsnys ant kaulo su žaliu sviestu – daugelyje Europos ir Amerikos restoranų populiarus patiekalas, kuris paruošiamas taip pat lengvai, kaip kriaušių lukštenimas, tačiau suteikia neįtikėtiną malonumą. Kas gali būti geriau už gerai iškeptą „T-bone“ kepsnį? Čia aš dievinu mėsą ir neįsivaizduoju, kas gali būti skaniau už gerai iškeptą kepsnį. Pagal šį receptą paruoštas kepsnys yra geras ir vienas, tačiau žalias sviestas suteikia patiekalui tam tikro rafinuotumo ir elegancijos, kurios mums trūksta kasdienėje mityboje. Gaminkite ir mėgaukitės!
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Sviestas100 gramų
-
Smulkiai pjaustytos petražolės1/3 puodelio
-
Citrina1 vnt
-
Druska, pipiraipagal skonį
-
Jautienos kepsniai ant kaulo4 vnt
-
PrieskoniaiPagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Smulkiai supjaustykite petražoles.
-
2. Citrinos žievelę sutarkuokite smulkia tarka.
-
Reklama
-
3. Į maišytuvo dubenį dedame žalumynus, kambario temperatūros sviestą ir citrinos žievelę.
-
4. Įpilkite šiek tiek citrinos sulčių ir gerai išplakite iki vientisos masės.
-
Reklama
-
5. Gautą masę suvyniokite į maistinę plėvelę ir foliją. Siunčiame šaldyti į šaldytuvą arba šaldiklį.
-
6. Kai sviestas sustings supjaustykite vidutinio dydžio žiedais.
-
Reklama
-
7. Dabar pereikime prie kepsnių. Jie turi būti kruopščiai nuplauti ir pabarstyti prieskoniais.
-
8. Mesti kepsnius į keptuvę su karštu alyvuogių aliejumi.
-
Reklama
-
9. Kepkite 2–3 minutes iš kiekvienos pusės, kol mėsa taps sodriai rudos spalvos. Tikslus kepimo laikas priklauso nuo gabalo storio ir mėsos šviežumo.
-
10. Pačioje kepimo pabaigoje ant kepsnio uždėkite gabalėlį sviesto, leiskite šiek tiek ištirpti.
-
Reklama
-
11. Patiekite su mėgstamu garnyru – aš dažniausiai tiekiu su bulvių koše. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama