Karaliaučiaus mėsos kukuliai
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
30 min.
Apie receptą
Karaliaučiaus kukulių receptas daugeliu atžvilgių panašus į mums įprastus kukulius. Jie patiekiami kaip savarankiškas patiekalas arba kaip garnyras. Tradiciškai šie kukuliai patiekiami kaparėlių padaže. Patiekalo akcentas – jų paruošimo procesas. Mėsos kukuliai puikiai dera su bulvėmis, dribsniais ar makaronais. Būtinai pabandykite pasigaminti tokį patiekalą patys, o žingsnis po žingsnio instrukcijos su nuotraukomis padės tai padaryti.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Malta mėsa0,6 kg
-
Svogūnai1 vnt
-
Kiaušinis1 vnt
-
Garstyčios1 šaukštas
-
Duonos trupiniai4 šaukštai
-
Vanduo0,75 litro
-
Druskapagal skonį
-
Pipiraipagal skonį
-
Sviestas50 gramų
-
Miltai2 šaukštai
-
Sultinys0,5 litro
-
Pienas2 šaukštai
-
Kaparėliai1 šaukštas
-
Vusterio padažas1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Maltą mėsą (kiaulienos, jautienos) siunčiame į dubenį, įmušame kiaušinį, nulupame ir smulkiai supjaustome svogūną, sudedame į dubenį su mėsa. Tada suberkite garstyčias, džiūvėsėlius, druską ir pipirus.
-
2. Viską kruopščiai išmaišykite ir suformuokite kukulius.
-
Reklama
-
3. Į puodą supilkite vandenį, pasūdykite ir užvirinkite. Sumetame kukulius į verdantį vandenį, verdame apie penkiolika minučių. Išvirusius mėsos kukulius išimame kiaurasamčiu ir dedame į lėkštę.
-
4. Padažui ruošti keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir išmaišykite, supilkite pieną ir 0,5 l sultinio, kuris lieka išvirus kotletus. Kruopščiai išmaišykite, pasūdykite, supilkite pipirus, įpilkite Vusterio padažo, kaparėlių.
-
Reklama
-
5. Paruoštus kukulius patiekiame su garnyru!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama