Juodųjų serbentų želė žiemai
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Siūlau žiemai pasigaminti skanios juodųjų serbentų uogienės. Gaminama gana greitai, išskyrus laiką, per kurį paruošta uogienė stovi, kad pavirstų želė. Norint pagaminti ne tik uogienę, bet ir želė, tiks ne visi serbentai. Hibriduose, nors uogos stambios, dažniausiai pektino mažai, todėl reikia tikrų, o ne veislinių serbentų. Žinoma, jie nėra tokios gražios išvaizdos, o dažniausiai būna per maži, tačiau stabilizavus želė neišsipila iš stiklainio net ir apvertus. Prieš virdami uogas būtinai nusausinkite. Vandens perteklius gali sugadinti želė ir gausite tik įprastą uogienę.
Paskirtis: Uogienių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Juodieji serbentai1 kilogramas
-
Cukrus1 kilogramas
-
Vanduo1.5 stiklinės (200 gramų stiklinė)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Išrūšiuokite uogas, pašalinkite sugedusias uogas ir šiukšles. Nuplaukite serbentus ir padėkite ant švaraus audinio, kad pašalintumėte visą vandenį.
-
2. Uogienės stiklainius išplaukite karštu vandeniu ir soda. Sterilizuokite bet kokiu patogiu būdu.
-
Reklama
-
3. Į dubenį uogienei sudėkite sausas uogas ir užpilkite vandeniu.
-
4. Viską užvirkite ant vidutinės ugnies ir virkite 10 minučių.
-
Reklama
-
5. Į serbentus supilkite cukrų ir išmaišykite.
-
6. Viską užvirkite ant vidutinės ugnies ir virkite 5 minutes, nugriebdami putas.
-
Reklama
-
7. Juodųjų serbentų želė sudėkite į paruoštus stiklainius. Uždenkite stiklainius švaria šluoste ir leiskite uogienei visiškai atvėsti. Uogienės stiklainius uždarykite išvirtais geležiniais dangteliais ir padėkite į šaldytuvą vienai savaitei. Per tą laiką skysta uogienė virs želė.
-
8. Linksmų pasiruošimų!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama