Jautiena troškinta aluje su svogūnais
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
3 val.
Apie receptą
Aluje troškintos jautienos su svogūnais, česnakais, čiobreliais ir rozmarinais receptas. Jautiena ir alus – nuostabus derinys! Net nekokybiška jautiena įgauna nuostabų skonį tokiu gaminimo būdu – aluje. Čiobreliai ir rozmarinai suteikia patiekalui puikų aromatą.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Jautiena0,9
-
Druska ir pipiraipagal skonį
-
Alyvuogių aliejus3 šaukštai
-
Svogūnai4 vnt
-
Česnakai5 skiltelės
-
Skardine alaus2 vnt
-
Čiobreliai1 arbatinis šaukštelis
-
Rozmarino lapai1/2 arbatinio šaukštelio
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Įkaitinkite orkaitę iki 165 laipsnių. Nulupkite ir stambiai supjaustykite svogūną. Nulupkite ir susmulkinkite česnako skilteles. Dideliame puode ant stiprios ugnies įkaitinkite aliejų. Jautieną gerai pagardinkite druska ir pipirais. Mėsą apkepkite iš abiejų pusių, maždaug po 2 minutes iš kiekvienos pusės. Nuimkite mėsą nuo ugnies. Sumažinkite ugnį iki vidutinės.
-
2. Į karštą keptuvę suberkite susmulkintą svogūną ir česnaką. Maišykite 30 sekundžių. Supilkite alų, įberkite čiobrelių, rozmarinų, druskos pagal skonį – apie 1 arbatinį šaukštelį. Nepersūdykite!
-
Reklama
-
3. Įdėkite jautieną į keptuvę, paspauskite žemyn, kad panirtų į skystį. Uždenkite ir kepkite orkaitėje 1/2–3 valandas, kol mėsa suminkštės.
-
4. Iškepusią mėsą susmulkinkite dviem šakutėmis.
-
Reklama
-
5. Jautieną ir svogūnus dėkite į lėkštes ir užpilkite likusiu kepimo padažu. Patiekite jautieną su skrudintos baltos duonos griežinėliais ir bulvių koše arba kiaušininiais makaronais, jei pageidaujate. Špinatų salotos yra puikus šio patiekalo užbaigimas.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama