Jautiena su moliūgu orkaitėje
4.6 (3 įvertinimai)
3 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Jautiena ir moliūgas tiesiog sukurti vienas kitam, puikiai papildydami skonius. Todėl siūlau juos pasigaminti pietums, o kad ilgai neužtruktų, panaudoti orkaitę ir foliją. Dėl to, kad gaminimo metu niekas netrukdo, moliūgas išlaiko vientisumą. Jautiena ir moliūgas troškinasi vienas kito sultyse ir gaunamas pilnas antrasis patiekalas. Jei norite, galite pridėti svogūnų ir česnakų.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Jautiena500 gramų
-
Moliūgas500 gramų
-
Vanduo200 gramų
-
Aliejus2 šaukštai (bekvapis ir beskonis)
-
Adžika sausa1/2 arbatinio šaukštelio
-
Petražolėspagal skonį
-
Druskapagal skonį
-
Juodieji pipiraipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Nuplaukite ir nusausinkite moliūgą.
-
2. Moliūgą nulupkite, išimkite sėklas, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Į keptuvę supilkite pusę augalinio aliejaus ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Sudėkite moliūgą ir pakepinkite 3 minutes, perkelkite į dubenį.
-
Reklama
-
3. Jautieną supjaustykite gabalėliais, po moliūgo į keptuvę supilkite likusį augalinį aliejų ir kepkite jautieną ant stiprios ugnies iš visų pusių iki auksinės rudos spalvos.
-
4. Iškeptą jautieną sudėkite į dubenį su moliūgu. Viską pasūdykite, pipiruokite ir suberkite adžiką. Viską išmaišyti ir perkelti į kepimo indą. Į formą supilkite vandenį ir uždenkite folija. Jautieną su moliūgu kepkite 180 laipsnių karštumo orkaitėje 1,5 valandos. Po to nuimkite foliją ir kepkite dar 10 minučių.
-
Reklama
-
5. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.6/5 (3 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama