Itališka pomidorų sriuba su jūros gėrybėmis

Itališka pomidorų sriuba su jūros gėrybėmis

5 (1 įvertinimai)

5 Porcijos
40 min.

Apie receptą

Ar pavargote nuo įprastų barščių pietums? Suteikite savo gyvenimui itališką atspalvį – išvirkite neįprastai skanią, pomidorų sriubą su jūros gėrybėmis. Nustebinkite savo šeimą. Mėgstu įvairias pomidorų sriubas, bet labiausiai mėgstu itališką pomidorų sriubą su jūros gėrybėmis. Turėjau galimybę išbandyti ir pamatyti įvairius šios žinomos sriubos gaminimo būdus. Jei norite paragauti jūros gėrybių pomidorų sriubos, ne iš karto bėkite į italų restoraną, išsivirkite skanią tirštą jūros gėrybių sriubą namuose. Šiame paprastame recepte išsamiai aprašoma, kaip pasigaminti itališką jūros gėrybių pomidorų sriubą.

Receptai pagal ingredientus: # Žuvis / # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Pomidorai savo sultyse
    340 gramų
  • Svogūnai
    1 vnt
  • Pomidorai
    1~2 vnt
  • Lašiša
    300 gramų
  • Midijos šaldytos
    150 gramų
  • Šaldytos krevetės
    150 vnt
  • Kalmarai
    150 gramų
  • Salierų stiebai
    1~2 vnt
  • Bazilikas
    1/2 arbatiniai šaukšteliai
  • Druska
    pagal skonį
  • Malti juodieji pipirai
    pagal skonį
  • Itališkas žolelių mišinys
    pagal skonį
  • Vanduo
    1 litras
  • Alyvuogių aliejus
    2 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
  • Pirmiausia supjaustome žuvį – nuimame odą, atskiriame filė ir nuimame stuburą. Iš lašišos uodegos ir keteros išvirsime sultinį - sudėkite...
    1. Pirmiausia supjaustome žuvį – nuimame odą, atskiriame filė ir nuimame stuburą. Iš lašišos uodegos ir keteros išvirsime sultinį - sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir padėkite ant ugnies. Virkite 15-20 minučių.
  • Svogūną nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais, pakepinkite alyvuogių aliejuje iki skaidrumo.
    2. Svogūną nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais, pakepinkite alyvuogių aliejuje iki skaidrumo.
  • Reklama
  • Nuplautą ir smulkiais gabalėliais supjaustytą salierą, apkepintus svogūnus, pomidorus savo sultyse, baziliką, druską, pipirus, žolelių mi...
    3. Nuplautą ir smulkiais gabalėliais supjaustytą salierą, apkepintus svogūnus, pomidorus savo sultyse, baziliką, druską, pipirus, žolelių mišinį, šviežius pomidorus dedame į blenderio dubenį ir sutriname.
  • Krevetes ir midijas dedame į keptuvę, šiek tiek pakepinkite nedideliame kiekyje alyvuogių aliejaus. Idealiu atveju midijos turėtų būti su...
    4. Krevetes ir midijas dedame į keptuvę, šiek tiek pakepinkite nedideliame kiekyje alyvuogių aliejaus. Idealiu atveju midijos turėtų būti su kevalais ir šviežios, bet tiks ir šaldytos ir be lukštų.
  • Reklama
  • Žuvies filė supjaustykite mažais gabalėliais.
    5. Žuvies filė supjaustykite mažais gabalėliais.
  • Kalmarus supjaustykite plonais žiedeliais.
    6. Kalmarus supjaustykite plonais žiedeliais.
  • Reklama
  • Žuvies sultinį geriau perkošti ir į jį suberti iš blenderio košę, žuvies gabaliukus ir kalmarus, atsargiai išmaišyti. Leidau pavirti porą...
    7. Žuvies sultinį geriau perkošti ir į jį suberti iš blenderio košę, žuvies gabaliukus ir kalmarus, atsargiai išmaišyti. Leidau pavirti porą minučių ir subėriau likusias jūros gėrybes. Krevečių ir midijų galima dėti prieš pat patiekiant. Papuoškite žolelėmis ir patiekite.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai