Itališka pomidorų sriuba su jūros gėrybėmis
5 (1 įvertinimai)
5 Porcijos
40 min.
Apie receptą
Ar pavargote nuo įprastų barščių pietums? Suteikite savo gyvenimui itališką atspalvį – išvirkite neįprastai skanią, pomidorų sriubą su jūros gėrybėmis. Nustebinkite savo šeimą. Mėgstu įvairias pomidorų sriubas, bet labiausiai mėgstu itališką pomidorų sriubą su jūros gėrybėmis. Turėjau galimybę išbandyti ir pamatyti įvairius šios žinomos sriubos gaminimo būdus. Jei norite paragauti jūros gėrybių pomidorų sriubos, ne iš karto bėkite į italų restoraną, išsivirkite skanią tirštą jūros gėrybių sriubą namuose. Šiame paprastame recepte išsamiai aprašoma, kaip pasigaminti itališką jūros gėrybių pomidorų sriubą.
Paskirtis: Receptai pusryčiams
Receptai pagal ingredientus:
# Žuvis /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Pomidorai savo sultyse340 gramų
-
Svogūnai1 vnt
-
Pomidorai1~2 vnt
-
Lašiša300 gramų
-
Midijos šaldytos150 gramų
-
Šaldytos krevetės150 vnt
-
Kalmarai150 gramų
-
Salierų stiebai1~2 vnt
-
Bazilikas1/2 arbatiniai šaukšteliai
-
Druskapagal skonį
-
Malti juodieji pipiraipagal skonį
-
Itališkas žolelių mišinyspagal skonį
-
Vanduo1 litras
-
Alyvuogių aliejus2 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Pirmiausia supjaustome žuvį – nuimame odą, atskiriame filė ir nuimame stuburą. Iš lašišos uodegos ir keteros išvirsime sultinį - sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir padėkite ant ugnies. Virkite 15-20 minučių.
-
2. Svogūną nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais, pakepinkite alyvuogių aliejuje iki skaidrumo.
-
Reklama
-
3. Nuplautą ir smulkiais gabalėliais supjaustytą salierą, apkepintus svogūnus, pomidorus savo sultyse, baziliką, druską, pipirus, žolelių mišinį, šviežius pomidorus dedame į blenderio dubenį ir sutriname.
-
4. Krevetes ir midijas dedame į keptuvę, šiek tiek pakepinkite nedideliame kiekyje alyvuogių aliejaus. Idealiu atveju midijos turėtų būti su kevalais ir šviežios, bet tiks ir šaldytos ir be lukštų.
-
Reklama
-
5. Žuvies filė supjaustykite mažais gabalėliais.
-
6. Kalmarus supjaustykite plonais žiedeliais.
-
Reklama
-
7. Žuvies sultinį geriau perkošti ir į jį suberti iš blenderio košę, žuvies gabaliukus ir kalmarus, atsargiai išmaišyti. Leidau pavirti porą minučių ir subėriau likusias jūros gėrybes. Krevečių ir midijų galima dėti prieš pat patiekiant. Papuoškite žolelėmis ir patiekite.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama