Itališka pica Margarita

Itališka pica Margarita

5 (2 įvertinimai)

2 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Tikriausiai paklausite: kaip aš galiu kepti itališką picą? Aš atsakau. Pirma, man pasisekė apsilankyti Italijoje, net kelis kartus. Ir mane visada nustebino tai, kad visose itališkose šeimos picerijose (ne tose, kur meniu derinamas pagal turistų skonį, o tose, kur valgo patys italai) dažniausiai buvo siūloma tik vienos rūšies pica - su užpilu. Mocarela, bazilikas ir pomidorai. Tai yra, pasak pačių italų, tikra pica, kurioje nėra jokių papildomų ingredientų, išskyrus tuos, kurie išvardinti aukščiau. Visa kita – amerikiečių išradimas, nusprendę prie picos pridėti dešros ir kitų gėrybių. Antra, kartą pas mane svečiavosi draugas iš Neapolio, o kai nuvažiavome į restoraną ir užsisakėme picą, jis ilgai stebėjosi, ką jam atnešė. Būtent jis mane išmokė kepti tikrą itališką picą. Na, aš nesu godi – pasidalinsiu su jumis savo paslaptimis. Taigi, paprastas itališkos picos „Margarita“ receptas!

Receptai pagal ingredientus: # Miltai
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Aktyvios sausos mielės
    1/12 arbatinio šaukštelio
  • Šiltas vanduo
    250 mililitrų
  • Miltai
    375 gramai
  • Alyvuogių aliejus
    1 valgomasis šaukštas
  • Druska
    1/2 šaukštelio
  • Picos padažas
    150 gramų
  • Mocarela
    250 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Miltus persijojame. Sausos mielės skiedžiamos maždaug 100 ml vandens, kol visiškai ištirps. Į miltus supilkite vandenį su ištirpintomis m...
    1. Miltus persijojame. Sausos mielės skiedžiamos maždaug 100 ml vandens, kol visiškai ištirps. Į miltus supilkite vandenį su ištirpintomis mielėmis.
  • Įpilkite alyvuogių aliejaus ir druskos. Mažomis dalimis pildami šiltą vandenį, minkykite tešlą.
    2. Įpilkite alyvuogių aliejaus ir druskos. Mažomis dalimis pildami šiltą vandenį, minkykite tešlą.
  • Reklama
  • Tešlą reikia minkyti abiem rankomis ir ilgai, apie 10 min. Gerai išminkytą tešlą išminkykite į rutulį.
    3. Tešlą reikia minkyti abiem rankomis ir ilgai, apie 10 min. Gerai išminkytą tešlą išminkykite į rutulį.
  • Tešlą palikite šiltoje vietoje 1 valandai, kad pakiltų. Jei naudojote ne greitąsias, o paprastas sausas mieles, turėsite palaukti 3 valan...
    4. Tešlą palikite šiltoje vietoje 1 valandai, kad pakiltų. Jei naudojote ne greitąsias, o paprastas sausas mieles, turėsite palaukti 3 valandas.
  • Reklama
  • Kai tešla pakils, perpjaukite ją į dvi lygias dalis, iš kurių kiekvieną ant miltais pabarstyto darbinio paviršiaus iškočiokite maždaug 25...
    5. Kai tešla pakils, perpjaukite ją į dvi lygias dalis, iš kurių kiekvieną ant miltais pabarstyto darbinio paviršiaus iškočiokite maždaug 25 cm skersmens sluoksnį. Tuo tarpu orkaitę įkaitinkite iki 230 laipsnių.
  • Ant picos tešlos užtepkite gausų naminio arba parduotuvėje pirkto picos padažo sluoksnį.
    6. Ant picos tešlos užtepkite gausų naminio arba parduotuvėje pirkto picos padažo sluoksnį.
  • Reklama
  • Pabarstykite tarkuota mocarela.
    7. Pabarstykite tarkuota mocarela.
  • Ant picos plonais griežinėliais ištepame pjaustytus pomidorus ir smulkiai pjaustytą šviežią baziliką.
    8. Ant picos plonais griežinėliais ištepame pjaustytus pomidorus ir smulkiai pjaustytą šviežią baziliką.
  • Reklama
  • Pašauname į iki 230 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 20 min. Gatavą picą išimame iš orkaitės, apšlakstome alyvuogių aliejumi, su...
    9. Pašauname į iki 230 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 20 min. Gatavą picą išimame iš orkaitės, apšlakstome alyvuogių aliejumi, supjaustome ir iškart patiekiame.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai