Halva su datulėmis

Halva su datulėmis

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
1 val. 10 min.

Apie receptą

Šiame recepte siūlau išbandyti naminę chalvą su datulėmis. Tai sveikas saldumynų pakaitalas, kuriame yra tik natūralus datulių saldumas. Žemiau papasakosiu daugiau apie tai, kaip pasigaminti chalvą su datulėmis. Pasirinktinai į chalvą galima įberti kakavos miltelių arba vanilės ekstrakto dėl skonio. Toks skanėstas ne tik labai skanus, bet ir suteikia kūnui jėgų. Taigi atkreipkite dėmesį!

Receptai pagal ingredientus:
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Saulėgrąžų sėklos
    150 gramų
  • Datulės
    50 gramų
  • Vanduo
    2 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus ingredientus.
    1. Paruoškite visus ingredientus.
  • Datules užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite pusvalandį nusistovėti. Tada išimkite kaulus.
    2. Datules užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite pusvalandį nusistovėti. Tada išimkite kaulus.
  • Reklama
  • Saulėgrąžų sėklas sumalkite trintuvu arba kavamale iki miltų.
    3. Saulėgrąžų sėklas sumalkite trintuvu arba kavamale iki miltų.
  • Sudėkite datules, šiek tiek vandens ir vėl sumalkite.
    4. Sudėkite datules, šiek tiek vandens ir vėl sumalkite.
  • Reklama
  • Supilkite masę į formą. Įdėkite pusvalandžiui į šaldiklį, kad sustingtų.
    5. Supilkite masę į formą. Įdėkite pusvalandžiui į šaldiklį, kad sustingtų.
  • Tada supjaustykite stačiakampiais. Halva su datulėmis paruošta, gero apetito!
    6. Tada supjaustykite stačiakampiais. Halva su datulėmis paruošta, gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai