Gurian vištiena
5 (1 įvertinimai)
3-4 Porcijos
1 val. 20 min.
Apie receptą
Gurian vištiena – nuostabus gruzinų virtuvės patiekalas. Vyne troškinta vištiena su svogūnais, riešutais ir prieskoniais yra švelni ir labai kvapni. Gurian vištieną galima virti ir įpylus sauso baltojo vyno. Kartu su petražolėmis galite dėti ir kalendros. Vištieną galima patiekti su ryžiais, bulvių griežinėliais ar šviežiomis daržovėmis.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# PaukštienaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vištiena500 gramų
-
Pusiau sausas raudonasis vynas100 mililitrų
-
Svogūnai1 vnt
-
Graikiniai riešutai1/4 puodelio
-
Sviestas2 šaukštai
-
Petražolėspagal skonį
-
Cinamonas1/2 šaukštelio
-
Imbieras (sausas)1/2 arbatinio šaukštelio
-
Gvazdikėliai2 vnt Druska
-
Juodieji pipiraipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus Guriano vištienos kepimui.
-
2. Vištieną supjaustome porcijomis, nuplauname ir nusausiname. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir apkepkite vištieną iš visų pusių ant stiprios ugnies iki auksinės rudos spalvos.
-
Reklama
-
3. Svogūną nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais, sudėkite į keptuvę su vištiena. Viską maišydami pakepinkite ant vidutinės ugnies 7 minutes.
-
4. Nuplaukite ir smulkiai supjaustykite petražoles, suberkite į keptuvę.
-
Reklama
-
5. Susmulkinkite riešutus ir suberkite į keptuvę.
-
6. Viską pasūdyti, suberti visus prieskonius ir išmaišyti.
-
Reklama
-
7. Į keptuvę supilkite raudonąjį vyną, uždarykite dangtį, sumažinkite ugnį iki minimumo ir viską troškinkite 60-90 minučių. Troškinimo metu vištieną apverskite 2-3 kartus. Išimkite „Gurian“ vištieną ir nedelsdami patiekite.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama