Gurian vištiena

Gurian vištiena

5 (1 įvertinimai)

3-4 Porcijos
1 val. 20 min.

Apie receptą

Gurian vištiena – nuostabus gruzinų virtuvės patiekalas. Vyne troškinta vištiena su svogūnais, riešutais ir prieskoniais yra švelni ir labai kvapni. Gurian vištieną galima virti ir įpylus sauso baltojo vyno. Kartu su petražolėmis galite dėti ir kalendros. Vištieną galima patiekti su ryžiais, bulvių griežinėliais ar šviežiomis daržovėmis.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Paukštiena
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Vištiena
    500 gramų
  • Pusiau sausas raudonasis vynas
    100 mililitrų
  • Svogūnai
    1 vnt
  • Graikiniai riešutai
    1/4 puodelio
  • Sviestas
    2 šaukštai
  • Petražolės
    pagal skonį
  • Cinamonas
    1/2 šaukštelio
  • Imbieras (sausas)
    1/2 arbatinio šaukštelio
  • Gvazdikėliai
    2 vnt Druska
  • Juodieji pipirai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus Guriano vištienos kepimui.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus Guriano vištienos kepimui.
  • Vištieną supjaustome porcijomis,  nuplauname ir nusausiname. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir apkepkite vištieną iš visų pusių ant stipr...
    2. Vištieną supjaustome porcijomis, nuplauname ir nusausiname. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir apkepkite vištieną iš visų pusių ant stiprios ugnies iki auksinės rudos spalvos.
  • Reklama
  • Svogūną nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais, sudėkite į keptuvę su vištiena. Viską maišydami pakepinkite ant vidutinės ugnies 7 minutes.
    3. Svogūną nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais, sudėkite į keptuvę su vištiena. Viską maišydami pakepinkite ant vidutinės ugnies 7 minutes.
  • Nuplaukite ir smulkiai supjaustykite petražoles, suberkite į keptuvę.
    4. Nuplaukite ir smulkiai supjaustykite petražoles, suberkite į keptuvę.
  • Reklama
  • Susmulkinkite riešutus ir suberkite į keptuvę.
    5. Susmulkinkite riešutus ir suberkite į keptuvę.
  • Viską pasūdyti, suberti visus prieskonius ir išmaišyti.
    6. Viską pasūdyti, suberti visus prieskonius ir išmaišyti.
  • Reklama
  • Į keptuvę supilkite raudonąjį vyną, uždarykite dangtį, sumažinkite ugnį iki minimumo ir viską troškinkite 60-90 minučių. Troškinimo metu ...
    7. Į keptuvę supilkite raudonąjį vyną, uždarykite dangtį, sumažinkite ugnį iki minimumo ir viską troškinkite 60-90 minučių. Troškinimo metu vištieną apverskite 2-3 kartus. Išimkite „Gurian“ vištieną ir nedelsdami patiekite.
  • Skanaus!
    8. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai