Guliašas su kalakutiena ir adžika
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
45 min.
Apie receptą
Jei mėgstate guliašą, pabandykite jį gaminti pagal šį receptą. Kalakutiena švelni, aštri ir labai kvapni. Dera su bet kokiu garnyru ir bus puikūs pietūs ar vakarienė. Kalakutienos guliašas gali būti gaminamas iš bet kurios kalakutienos dalies, tačiau kepimo laikas gali pailgėti. Galite naudoti ne tik gatavą adžiką, bet ir sausą, tik pakoreguokite jos kiekį pagal savo skonį. Geriausia naudoti tirštą ir riebią grietinę. Jei bijote, kad nesutirštės, į grietinę įberkite šiek tiek miltų.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Paukštiena /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kalakutiena500 gramų
-
Paprika1 vnt
-
Česnakai1 skiltelė
-
Grietinė100 gramų
-
Adžika1 šaukštelis
-
Pomidorų pasta1 šaukštas
-
Druskapagal skonį
-
Augalinis aliejus2 šaukštai
-
Svogūnai1 vnt
-
Paprika1 šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Nuplaukite ir išdžiovinkite daržoves ir žalumynus.
-
2. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite augalinį aliejų. Kalakutieną supjaustykite juostelėmis, nulupkite ir susmulkinkite svogūną.
-
Reklama
-
3. Kalakutieną kepkite 10 minučių maišydami, kol mėsa taps balta. Į keptuvę įpilkite adžikos ir pasūdykite.
-
4. Pabarstykite paprika, sudėkite pomidorų pastą, susmulkintą česnaką, juostelėmis supjaustytą papriką ir užpilkite vandeniu. Troškinkite ant silpnos ugnies 20 minučių, uždengę.
-
Reklama
-
5. Į keptuvę įpilkite grietinės ir išmaišykite.
-
6. Viską užvirkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite dar 5 minutes. Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir patiekite.
-
Reklama
-
7. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama