Graikiškas užkandis su pupelėmis žiemai

Graikiškas užkandis su pupelėmis žiemai

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Vienas skaniausių, paprasčiausių ir spalvingiausių ruošinių – graikiškas užkandis su pupelėmis žiemai. Receptas paprastas, be papildomos sterilizacijos, tad daug laiko nesugaišite. Graikiškas užkandis su pupelėmis puikiai tiks prie įvairių dietų ir puikiai papuoš šventinį stalą. Šią galimybę galite pridėti net prie sriubų ar troškinių, gausite kvapnesnių ir sotesnių patiekalų.

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Pupelės
    1,5 stiklinės (virtos)
  • Morkos
    100 gramų
  • Svogūnai
    80 gramų
  • Pomidorai
    100 gramų
  • Saldieji pipirai
    60 gramų
  • Pomidorų sultys
    1 stiklinė
  • Augalinis aliejus
    2 šaukštai
  • Druska
    1 arbatinis šaukštelis
  • Cukrus
    1 arbatinis šaukštelis
  • Actas 9%
    2 šaukštai
  • Vanduo
    80 mililitrų
  • Paprika
    1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus ingredientus.
    1. Paruoškite visus ingredientus.
  • Morkas ir svogūnus nulupkite, nuplaukite. Morkas sutarkuokite, svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
    2. Morkas ir svogūnus nulupkite, nuplaukite. Morkas sutarkuokite, svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
  • Reklama
  • Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite mažais kubeliais.
    3. Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite mažais kubeliais.
  • Supjaustykite juostelėmis paprikas.
    4. Supjaustykite juostelėmis paprikas.
  • Reklama
  • Sudėkite daržoves į keptuvę, įpilkite aliejaus ir vandens. Troškinkite 10 minučių.
    5. Sudėkite daržoves į keptuvę, įpilkite aliejaus ir vandens. Troškinkite 10 minučių.
  • Į keptuvę suberkite virtas pupeles. Mirkykite pupeles per naktį, tada virkite 50 minučių, kol suminkštės.
    6. Į keptuvę suberkite virtas pupeles. Mirkykite pupeles per naktį, tada virkite 50 minučių, kol suminkštės.
  • Reklama
  • Suberkite pomidorą, druską, cukrų, papriką.
    7. Suberkite pomidorą, druską, cukrų, papriką.
  • Viską kartu troškinkite 60-70 minučių ant silpnos ugnies. Baigiant troškinti įpilti du šaukštus acto ir išjungti ugnį, viską išmaišyti.
    8. Viską kartu troškinkite 60-70 minučių ant silpnos ugnies. Baigiant troškinti įpilti du šaukštus acto ir išjungti ugnį, viską išmaišyti.
  • Reklama
  • Daržoves išdėliokite į sterilius stiklainius, užsukite.
    9. Daržoves išdėliokite į sterilius stiklainius, užsukite.
  • Padėkite ruošinį aukštyn kojomis, apvyniokite antklode ir palikite parai. Po kurio laiko perkelkite į sandėliuką.
    10. Padėkite ruošinį aukštyn kojomis, apvyniokite antklode ir palikite parai. Po kurio laiko perkelkite į sandėliuką.
  • Reklama
  • Sėkmės ruošiantis!
    11. Sėkmės ruošiantis!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai