Datulių desertas

Datulių desertas

5 (1 įvertinimai)

10 Porcijos
3 val.

Apie receptą

Datulių desertas prie arbatos, labai skanus ir sveikas. Iš datulių ir džiovintų abrikosų paruoškite minkštą pastą ir į ją suberkite riešutus. Pridėkite prieskonių pagal savo skonį. Gera alternatyva parduotuvėje perkamiems saldumynams, išbandykite! Receptas gali būti koreguojamas pagal savo skonį. Pavyzdžiui, pridėkite kitų riešutų arba eksperimentuokite su prieskoniais. Taip pat galite naudoti citrinos ar laimo žievelę. Džiovintų vaisių ir riešutų masė yra gana tanki.

Receptai pagal ingredientus: # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Datulės
    300 gramų
  • Džiovinti abrikosai
    200 gramų
  • Migdolai
    100 gramų
  • Graikiniai riešutai
    200 gramų
  • Sezamo sėklos
    100 gramų
  • Apelsinų žievelė
    pagal skonį
  • Maltas cinamonas
    0.5 arbatinio šaukštelio
  • Sausas maltas imbieras
    0.5 arbatinio šaukštelio
  • Sumaltas kardamonas
    1 žiupsnelis
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškime ingredientus.
    1. Paruoškime ingredientus.
  • Riešutus ir pusę paruoštų sezamų sėklų suberkite ant kepimo skardos ir 10 minučių džiovinkite orkaitėje. Turėtų būti malonus riešutų kvapas.
    2. Riešutus ir pusę paruoštų sezamų sėklų suberkite ant kepimo skardos ir 10 minučių džiovinkite orkaitėje. Turėtų būti malonus riešutų kvapas.
  • Reklama
  • Datules ir džiovintus abrikosus nuplauname verdančiu vandeniu, tada dedame ant popierinio rankšluosčio.
    3. Datules ir džiovintus abrikosus nuplauname verdančiu vandeniu, tada dedame ant popierinio rankšluosčio.
  • Datules ir džiovintus abrikosus sumalame.
    4. Datules ir džiovintus abrikosus sumalame.
  • Reklama
  • Paruošiame prieskonius. Kardamoną, imbierą ir cinamoną sumalkite į miltelius.
    5. Paruošiame prieskonius. Kardamoną, imbierą ir cinamoną sumalkite į miltelius.
  • Apelsiną užpilkite verdančiu vandeniu, nuvalykite ir nuimkite žievelę. Jums reikės arbatinio šaukštelio žievelės. Prieskonius ir žievelę ...
    6. Apelsiną užpilkite verdančiu vandeniu, nuvalykite ir nuimkite žievelę. Jums reikės arbatinio šaukštelio žievelės. Prieskonius ir žievelę supilkite į dubenį. Galite pridėti šiek tiek daugiau, mažiau arba visai nedėti žievelės – jūsų pasirinkimas.
  • Reklama
  • Džiovintus riešutus supjaustykite dideliais gabalėliais ir suberkite į dubenį su datulėmis ir džiovintais abrikosais. Viską gerai išmaišyti.
    7. Džiovintus riešutus supjaustykite dideliais gabalėliais ir suberkite į dubenį su datulėmis ir džiovintais abrikosais. Viską gerai išmaišyti.
  • Masę padalinti į 2-3 dalis ir formuoti dešreles. Kiekvieną dešrelę apvoliokite sezamo sėklose.
    8. Masę padalinti į 2-3 dalis ir formuoti dešreles. Kiekvieną dešrelę apvoliokite sezamo sėklose.
  • Reklama
  • Suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 2-3 valandoms. Prieš patiekiant, galite palaikyti 20 minučių šaldiklyje. Desertas ...
    9. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 2-3 valandoms. Prieš patiekiant, galite palaikyti 20 minučių šaldiklyje. Desertas taps dar tankesnis bus lengviau pjaustomas.
  • Supjaustykite ir patiekite su arbata.
    10. Supjaustykite ir patiekite su arbata.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai