Datulių desertas
5 (1 įvertinimai)
10 Porcijos
3 val.
Apie receptą
Datulių desertas prie arbatos, labai skanus ir sveikas. Iš datulių ir džiovintų abrikosų paruoškite minkštą pastą ir į ją suberkite riešutus. Pridėkite prieskonių pagal savo skonį. Gera alternatyva parduotuvėje perkamiems saldumynams, išbandykite! Receptas gali būti koreguojamas pagal savo skonį. Pavyzdžiui, pridėkite kitų riešutų arba eksperimentuokite su prieskoniais. Taip pat galite naudoti citrinos ar laimo žievelę. Džiovintų vaisių ir riešutų masė yra gana tanki.
Paskirtis: Desertų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Datulės300 gramų
-
Džiovinti abrikosai200 gramų
-
Migdolai100 gramų
-
Graikiniai riešutai200 gramų
-
Sezamo sėklos100 gramų
-
Apelsinų žievelėpagal skonį
-
Maltas cinamonas0.5 arbatinio šaukštelio
-
Sausas maltas imbieras0.5 arbatinio šaukštelio
-
Sumaltas kardamonas1 žiupsnelis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškime ingredientus.
-
2. Riešutus ir pusę paruoštų sezamų sėklų suberkite ant kepimo skardos ir 10 minučių džiovinkite orkaitėje. Turėtų būti malonus riešutų kvapas.
-
Reklama
-
3. Datules ir džiovintus abrikosus nuplauname verdančiu vandeniu, tada dedame ant popierinio rankšluosčio.
-
4. Datules ir džiovintus abrikosus sumalame.
-
Reklama
-
5. Paruošiame prieskonius. Kardamoną, imbierą ir cinamoną sumalkite į miltelius.
-
6. Apelsiną užpilkite verdančiu vandeniu, nuvalykite ir nuimkite žievelę. Jums reikės arbatinio šaukštelio žievelės. Prieskonius ir žievelę supilkite į dubenį. Galite pridėti šiek tiek daugiau, mažiau arba visai nedėti žievelės – jūsų pasirinkimas.
-
Reklama
-
7. Džiovintus riešutus supjaustykite dideliais gabalėliais ir suberkite į dubenį su datulėmis ir džiovintais abrikosais. Viską gerai išmaišyti.
-
8. Masę padalinti į 2-3 dalis ir formuoti dešreles. Kiekvieną dešrelę apvoliokite sezamo sėklose.
-
Reklama
-
9. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 2-3 valandoms. Prieš patiekiant, galite palaikyti 20 minučių šaldiklyje. Desertas taps dar tankesnis bus lengviau pjaustomas.
-
10. Supjaustykite ir patiekite su arbata.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama