Cukruotas moliūgas
4.6 (3 įvertinimai)
5 Porcijos
12 val.
Apie receptą
Labai lengva paruošti skanius ir sveikus cukatus. Pirmiausia reikia apsirūpinti pačiu moliūgu ir šiek tiek kantrybės. Reikėtų pažymėti, kad citrusinius vaisius galite pasirinkti pagal savo skonį. Tai gali būti citrina arba apelsinas arba vienodas jų kiekis.
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Moliūgas500 gramų
-
Cukrus250 gramų
-
Cinamono lazdelės1 vnt
-
Apelsinas arba citrina1/2 vnt
-
Kukurūzų krakmolas3 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
-
2. Moliūgą nulupkite ir išimkite sėklas. Pasverkite. Grynasis svoris turi būti 500 gramų. Supjaustykite 5 mm storio kubeliais. Sudėkite į puodą.
-
Reklama
-
3. Suberkite cukrų ir palikite 1-1/2 valandos, kad išsiskirtų sultys.
-
4. Tada sudėkite gabaliukais supjaustytą citriną (arba apelsiną) ir sutrintą cinamono lazdelę. Išmaišykite. Padėkite ant ugnies. Išvirus moliūgą verdame lygiai 5 minutes, išjungiame ir paliekame 3 valandoms. Pakartokite dar 2 kartus: virkite 5 minutes, palikite 3 valandas ir vėl virkite ir palikite 3 valandas.
-
Reklama
-
5. Po to, kai moliūgas stovės paskutines 3 valandas, nukoškite sirupą (jei yra).
-
6. Cukrinius vaisius išdžiovinkite. Norėdami tai padaryti, galite naudoti džiovintuvą (2 valandas) arba orkaitę 50 laipsnių temperatūroje maždaug valandą. Signalas, kad cukruoti vaisiai yra paruošti, bus plutos susidarymas.
-
Reklama
-
7. Gatavus cukatus apibarstykite krakmolu ir laikykite stikliniame inde, neuždarydami dangčio.
-
8. Cukriniai vaisiai yra paruošti. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.6/5 (3 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama