Cukinijų užkepėlė su sūriu
4.8 (7 įvertinimai)
6 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Kas gali būti greičiau ir skaniau už užkepėlę? Nežinai? Tada štai cukinijų užkepėlės receptas! Užkepėlę galima patiekti tiek šaltą, tiek karštą, kaip užkandį arba kaip pagrindinį patiekalą. Gero apetito!
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Cukinija1 kilogramas
-
Kiaušiniai4 vnt
-
Svogūnai2 vnt
-
Feta sūris300 gramų
-
Sūris50 gramų
-
Česnakai2~3 skiltelės
-
Žalumynai20~30 gramų (susmulkinti)
-
Druskapagal skonį
-
Alyvuogių aliejus50 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Cukiniją sutarkuokite ir įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies, užpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir apkepkite tarkuotas cukinijas. Sudėkite jas į kiaurasamtį ir leiskite sulčių perteklių nutekėti.
-
2. Kitoje keptuvėje pakepinkite smulkiai pjaustytus svogūnus ir česnaką.
-
Reklama
-
3. Dubenyje plaktuvu išplakite kiaušinius su druska. Šiam receptui pasirinkau fetą, bet galite rinktis bet kokį kitą minkštą sūrį. Sūrį sutrinkite šakute ir suberkite į jį smulkintų žolelių. Ten supilkite kiaušinių mišinį.
-
4. Visą savo grožį, susidedantį iš cukinijų, kiaušinių, sūrio, žolelių ir svogūnų su česnaku, dedame į kepimo indą, iš anksto pateptą aliejumi. Pabarstykite storai tarkuotu sūriu ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, 30 minučių.
-
Reklama
-
5. Kaip garnyrą prie užkepėlės galite patiekti šviežias daržoves arba keptas bulves.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.8/5 (7 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama