Cukinijų suflė su sūrio užpilu
5 (1 įvertinimai)
6-7
Porcijos
1 val.
Gaminamo laikas
Apie receptą
Paruoškime švelnų purų suflė iš orkaitėje keptų cukinijų. Puikus vasaros patiekalas lengviems pietums ar vakarienei, o dar ir sveikas. Paruošti bus taip paprasta, kad pagaminti pavyks net ir nepatyrusiai šeimininkei. Cukinijų suflė galima patiekti kaip atskirą patiekalą arba kaip garnyrą.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės-
Reikalingi ingredientai:
-
Cukinijos3 vnt (jauni)
-
Grietinėlė200 mililitrų (20%)
-
Kietasis sūris100 gramų
-
Kiaušiniai3 vnt
-
Miltai2 šaukštai
-
Sviestas20 gramų
-
Druskapagal skonį
-
Šviežiai malti pipiraipagal skonį
Kaip pagaminti
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus, įskaitant druską ir pipirus.
-
2. Cukinijas nuplaukite, nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka.
-
3. Kiaušinius padalinkite į baltymus ir trynius.
-
4. Sūrį sutarkuokite su stambia tarka. 1/3 dalį atidėkite viršutinei sūrio plutai, likusią dalį sumaišykite su tryniais. Baltymus išplakti iki standžių putų.
-
5. Į cukinijas sudėkite trynius su sūriu, grietinėlę, miltus, druską ir pipirus pagal skonį. Išmaišykite.
-
6. Galiausiai švelniai įmaišykite išplaktus baltymus. Tai turėtų būti puri masė.
-
7. Formą ištepti sviestu, supilti masę.
-
8. Viršų pabarstykite tarkuotu sūriu ir pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 30 minučių.