Cukinijų suflė po sūrio kepure
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Paruoškime švelnų, purų orkaitėje keptą cukinijų suflė. Puikus vasaros patiekalas lengviems pietums ar vakarienei. Jums tikrai patiks! Patiekalas gali būti patiekiamas kaip vienas arba kaip garnyras. Tai labai skanu ir sveika!
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Cukinijos2~3 vnt (jauna)
-
Kietasis sūris100 gramų
-
Miltai2 šaukštai
-
Sviestas20 gramų
-
Kiaušiniai3 vnt
-
Grietinėlė200 mililitrų (20% riebumo)
-
Druskapagal skonį
-
Šviežiai malti pipiraipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
-
2. Cukinijas nuplaukite, nulupkite ir stambiai sutarkuokite.
-
Reklama
-
3. Kiaušinius padalinkite į baltymus ir trynius.
-
4. Sūrį sutarkuokite stambia tarka. 1/3 dalį atidėkite viršutinei sūrio plutai, likusią dalį sumaišykite su tryniais. Baltymus išplakite iki stiprių putų.
-
Reklama
-
5. Į cukinijas įmaišykite trynius su sūriu, grietinėlę, miltus, druską ir pipirus pagal skonį. Išmaišykite.
-
6. Galiausiai švelniai įmaišykite išplaktus baltymus. Turėtų būti puri masė.
-
Reklama
-
7. Formą ištepkite sviestu ir supilkite mišinį.
-
8. Ant viršaus pabarstykite tarkuotu sūriu ir pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 30 minučių.
-
Reklama
-
9. Kai užkepėlė bus paruošta, išjunkite orkaitę ir palikite 10-15 minučių. Tada galėsite patiekti ant stalo.
-
10. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama