Cukinijų lazanija su grybais

Cukinijų lazanija su grybais

3.2 (7 įvertinimai)

6 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Cukinijų lazanija su grybais – skanus, maistingas patiekalas, kurį nesunkiai galima laikyti dietiniu patiekalu. Vietoj įprastų lazanijos lakštų naudojame plonais griežinėliais supjaustytas cukinijas. Gardi, sultinga ir nekaloringa lazanija, kurią galima valgyti laikantis bet kokios dietos, įskaitant sergančiuosius diabetu. Šis receptas yra Dievo dovana tiems, kurie rūpinasi savo sveikata. Jei pageidaujama, grietinę galima pakeisti tiršta grietinėle arba kokosų pienu.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Cukinijos
    500 gramų (2 vnt)
  • Grybai
    500 gramų
  • Svogūnai
    1 vnt
  • Morkos
    1 vnt
  • Česnakai
    2 skiltelės
  • Aliejus
    1 šaukštas
  • Grietinė
    100 gramų (15~20% riebumo)
  • Mocarela
    150 gramų
  • Druska
    pagal skonį
  • Malti juodieji pipirai
    pagal skonį
  • Džiovinti čiobreliai
    1 arbatinis šaukštelis (arba raudonėlio)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus lazanijai gaminti.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus lazanijai gaminti.
  • Svogūną nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais, morkas sutarkuokite. Į keptuvę supilkite aliejų, suberkite daržoves ir kepkite ant v...
    2. Svogūną nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais, morkas sutarkuokite. Į keptuvę supilkite aliejų, suberkite daržoves ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol suminkštės.
  • Reklama
  • Grybus nuplaukite ir nusausinkite, supjaustykite plonais griežinėliais ir sudėkite į keptuvę su daržovėmis. Kepkite, kol grybai sumažės i...
    3. Grybus nuplaukite ir nusausinkite, supjaustykite plonais griežinėliais ir sudėkite į keptuvę su daržovėmis. Kepkite, kol grybai sumažės ir taps minkšti.
  • Į daržoves su grybais įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų, džiovintų čiobrelių ir išspausto česnako. Išmaišykite ir kepkite 1 minutę, ...
    4. Į daržoves su grybais įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų, džiovintų čiobrelių ir išspausto česnako. Išmaišykite ir kepkite 1 minutę, kad prieskoniai išskirtų aromatą.
  • Reklama
  • Į įdarą įdėkite grietinės ir supilkite 50-100 ml. vandens, užvirinkite padažą ir nukelkite nuo ugnies.
    5. Į įdarą įdėkite grietinės ir supilkite 50-100 ml. vandens, užvirinkite padažą ir nukelkite nuo ugnies.
  • Jaunas cukinijas nuplaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Perkelkite į lėkštę ir pagardinkite druska, palikite 5-10 minučių, ko...
    6. Jaunas cukinijas nuplaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Perkelkite į lėkštę ir pagardinkite druska, palikite 5-10 minučių, kol jie šiek tiek suminkštės. Tada nuplaukite druskos perteklių ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.
  • Reklama
  • Į lazanijos skardą dėkite 1/3 įdaro.
    7. Į lazanijos skardą dėkite 1/3 įdaro.
  • Ant viršaus uždėkite cukinijos griežinėlius.
    8. Ant viršaus uždėkite cukinijos griežinėlius.
  • Reklama
  • Ant cukinijų uždėkite dar šiek tiek įdaro ir išlyginkite.
    9. Ant cukinijų uždėkite dar šiek tiek įdaro ir išlyginkite.
  • Pabarstykite 1/3 sūrio.
    10. Pabarstykite 1/3 sūrio.
  • Reklama
  • Tada kartokite sluoksnius – cukinija, įdaras ir sūris. Paskutinis sluoksnis yra cukinijos, o viršų pabarstykite likusiu sūriu. Pašaukite ...
    11. Tada kartokite sluoksnius – cukinija, įdaras ir sūris. Paskutinis sluoksnis yra cukinijos, o viršų pabarstykite likusiu sūriu. Pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 30-35 minutėms.
  • Paruošta lazanija turi gražiai apskrusti. Patiekite prie stalo. Gero apetito!
    12. Paruošta lazanija turi gražiai apskrusti. Patiekite prie stalo. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 3.2/5 (7 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai