Cukinijos orkaitėje su pomidorais, malta mėsa ir sūrio griežinėliais
5 (1 įvertinimai)
2 Porcijos
55 min.
Apie receptą
Paruoškite šias cukinijas pietums ar vakarienei ir visa šeima bus soti! Ilgai vargti nereikia, nes tai savarankiškas patiekalas, kuriame dera mėsa ir garnyras. Atkreipkite dėmesį į receptą! Kepimui geriausia imti jaunas cukinijas, kol jose nesusiformavo sėklos. Jei paimsite prinokusį vaisių, nulupkite jį ir išimkite sėklas ir tik tada užpildykite malta mėsa. Geriausia naudoti kiaulienos faršą arba sumaišytą faršą, tada jis bus minkštas.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Cukinijos250 gramų (jauna)
-
Malta mėsa150 gramų (maišytas)
-
Pomidorai80 gramų
-
Svogūnai40 gramų
-
Sūris60 gramų (kietas)
-
Aliejus1 šaukštas (kepimui)
-
Druskapagal skonį
-
Juodieji pipiraipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Nuplaukite ir nusausinkite daržoves.
-
2. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Suberkite smulkiai pjaustytus svogūnus ir maišydami pakepinkite 3 minutes. Į keptuvę suberkite faršą, pasūdykite, įberkite pipirų ir kepkite, kol mėsa iškeps, apie 10-15 minučių. Nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite.
-
Reklama
-
3. Nupjaukite cukinijos galus ir supjaustykite 1-1,5 centimetro storio apskritimais. Kepimo indą ištepkite augaliniu aliejumi ir vienu sluoksniu sudėkite cukinijas ir pasūdykite.
-
4. Ant cukinijos griežinėlių išdėliokite apkeptą faršą ir svogūnus.
-
Reklama
-
5. Pomidorą supjaustykite griežinėliais ir dėkite ant maltos mėsos.
-
6. Sūrį sutarkuokite ir uždėkite ant pomidorų.
-
Reklama
-
7. Formą su cukinijomis pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 20-25 minutes, kol iškeps. Po kurio laiko išimkite cukinijas ir iškart patiekite.
-
8. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama