Cinamoniniai suktinukai
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
1 val. 30 min.
Apie receptą
Prie arbatos paruoškite trapius, saldžius, labai skanius cinamoninius riestainius. Jie atrodo neįtikėtinai patraukliai ir yra gana lengvai paruošiami. Pagal šį receptą tešla tampa trapi ir labai smėlinga. Cinamono ir cukraus įdaras yra pats paprasčiausias, taip pat galite įdėti grūstų riešutų ar net pakeisti mėgstama uogiene.
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Miltai250 gramų
-
Grietinė120 gramų
-
Kiaušiniai1 vnt
-
Sviestas90 gramų
-
Maltas cinamonas1 arbatinis šaukštelis
-
Cukrus50 gramų
-
Cukraus pudra2 arbatiniai šaukšteliai (pabarstymui)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus.
-
2. Puode ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą.
-
Reklama
-
3. Išlydytą sviestą šiek tiek atvėsinkite, supilkite į didelį dubenį, supilkite grietinę, įmuškite kiaušinį.
-
4. Plaktuvu intensyviai maišykite šiuos ingredientus, kol gausis vienalytis mišinys.
-
Reklama
-
5. Išsijokite miltus.
-
6. Minkykite minkštą tešlą, kuri nelimpa prie pirštų. Paruoštą tešlą suapvalinkite į rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvo lentyną 1 valandai.
-
Reklama
-
7. Dubenyje sumaišykite cinamoną ir cukrų, kol visiškai susimaišys.
-
8. Kad būtų patogiau, atšaldytą tešlą padalinkite į 2 arba 3 dalis. Darbo paviršių pabarstykite miltais ir vieną tešlos gabalėlį iškočiokite į ploną apvalų blyną. Ant viršaus galite patepti 1 arbatinį šaukštelį lydyto sviesto. Tada lygiu sluoksniu pabarstykite cukraus ir cinamono mišinį. Tada paplotį peiliu per vidurį supjaustykite į 8 trikampius ir kiekvieną trikampį susukite į ritinį, kaip nuotraukoje.
-
Reklama
-
9. Uždenkite kepimo skardą kepimo popieriumi ir išdėliokite visus būsimų suktinukų ruošinius. Jei norite, kiekvieno gabalėlio paviršių galite patepti suplakto trynio ir 1 šaukštelio vandens mišiniu. Suktinukus kepkite iki 180 laipsnių jau įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.
-
10. Iškepusius cinamoninius suktinukus šiek tiek atvėsinkite, pabarstykite cukraus pudra ir patiekite. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama