Cinamoniniai suktinukai

Cinamoniniai suktinukai

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
1 val. 30 min.

Apie receptą

Prie arbatos paruoškite trapius, saldžius, labai skanius cinamoninius riestainius. Jie atrodo neįtikėtinai patraukliai ir yra gana lengvai paruošiami. Pagal šį receptą tešla tampa trapi ir labai smėlinga. Cinamono ir cukraus įdaras yra pats paprasčiausias, taip pat galite įdėti grūstų riešutų ar net pakeisti mėgstama uogiene.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Miltai
    250 gramų
  • Grietinė
    120 gramų
  • Kiaušiniai
    1 vnt
  • Sviestas
    90 gramų
  • Maltas cinamonas
    1 arbatinis šaukštelis
  • Cukrus
    50 gramų
  • Cukraus pudra
    2 arbatiniai šaukšteliai (pabarstymui)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus.
    1. Paruoškite ingredientus.
  • Puode ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą.
    2. Puode ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą.
  • Reklama
  • Išlydytą sviestą šiek tiek atvėsinkite, supilkite į didelį dubenį, supilkite grietinę, įmuškite kiaušinį.
    3. Išlydytą sviestą šiek tiek atvėsinkite, supilkite į didelį dubenį, supilkite grietinę, įmuškite kiaušinį.
  • Plaktuvu intensyviai maišykite šiuos ingredientus, kol gausis vienalytis mišinys.
    4. Plaktuvu intensyviai maišykite šiuos ingredientus, kol gausis vienalytis mišinys.
  • Reklama
  • Išsijokite miltus.
    5. Išsijokite miltus.
  • Minkykite minkštą tešlą, kuri nelimpa prie pirštų. Paruoštą tešlą suapvalinkite į rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į ša...
    6. Minkykite minkštą tešlą, kuri nelimpa prie pirštų. Paruoštą tešlą suapvalinkite į rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvo lentyną 1 valandai.
  • Reklama
  • Dubenyje sumaišykite cinamoną ir cukrų, kol visiškai susimaišys.
    7. Dubenyje sumaišykite cinamoną ir cukrų, kol visiškai susimaišys.
  • Kad būtų patogiau, atšaldytą tešlą padalinkite į 2 arba 3 dalis. Darbo paviršių pabarstykite miltais ir vieną tešlos gabalėlį iškočiokite...
    8. Kad būtų patogiau, atšaldytą tešlą padalinkite į 2 arba 3 dalis. Darbo paviršių pabarstykite miltais ir vieną tešlos gabalėlį iškočiokite į ploną apvalų blyną. Ant viršaus galite patepti 1 arbatinį šaukštelį lydyto sviesto. Tada lygiu sluoksniu pabarstykite cukraus ir cinamono mišinį. Tada paplotį peiliu per vidurį supjaustykite į 8 trikampius ir kiekvieną trikampį susukite į ritinį, kaip nuotraukoje.
  • Reklama
  • Uždenkite kepimo skardą kepimo popieriumi ir išdėliokite visus būsimų suktinukų ruošinius. Jei norite, kiekvieno gabalėlio paviršių galit...
    9. Uždenkite kepimo skardą kepimo popieriumi ir išdėliokite visus būsimų suktinukų ruošinius. Jei norite, kiekvieno gabalėlio paviršių galite patepti suplakto trynio ir 1 šaukštelio vandens mišiniu. Suktinukus kepkite iki 180 laipsnių jau įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.
  • Iškepusius cinamoninius suktinukus šiek tiek atvėsinkite, pabarstykite cukraus pudra ir patiekite. Gero apetito!
    10. Iškepusius cinamoninius suktinukus šiek tiek atvėsinkite, pabarstykite cukraus pudra ir patiekite. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai