Burokėlių uogienė
5 (3 įvertinimai)
4 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Tai neįprastas ir originalus naminis skanėstas - burokėlių uogienė. Tokia uogienė tikrai bus daugelio atradimas! Išbandyk tai! Ši uogienė labai neįprasta, jei atsargoje turite daug burokėlių, pasistenkite pagaminti bent nedidelę porciją. Uogienę galima patiekti su arbata, naudoti pyragams kepti arba patiekti su skrebučiais.
Paskirtis: Uogienių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Burokėliai400 gramų
-
Cukrus700 gramų
-
Citrina0,5 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus.
-
2. Burokėlius išvirkite iš anksto. Burokėliai turi būti pusiau išvirę, tada nulupkite.
-
Reklama
-
3. Burokėlius ir ketvirtadalį citrinos sutarkuokite smulkia tarka.
-
4. Iš likusios citrinos išspauskite sultis į burokėlius.
-
Reklama
-
5. Į burokėlius įpilkite cukraus. Uždėkite puodą ant nedidelės ugnies, užvirkite ir virkite 60 minučių, žiūrėkite, kad neužvirtų per daug.
-
6. Po nurodyto laiko nukelkite puodą nuo ugnies. Šiuo metu paruoškite sterilų stiklainį ir dangtelį.
-
Reklama
-
7. Uogienę atsargiai supilkite į stiklainį, iš karto užsukite hermetiškai.
-
8. Uogienės stiklainį apverskite aukštyn kojomis, apvyniokite antklode ir palikite vieną dieną. Po to uogienę laikykite sandėliuke.
-
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama