Bulvių virtinukai
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Šis skanus bulvių patiekalas ruošiamas daugelyje Europos šalių ir yra gana populiarus. Bulvių kukulius galima ruošti su įdaru arba be jo, patiekti su įvairiais padažais, mėsa, grietine. Bulvių virtinukai – puikus patiekalas šeimos pietums ar vakarienei. Juos galima patiekti su bet kokiu padažu, su spirgučiais, grietine ar sviestu. O išvirus juos galima kepti ir patiekti su bet kokiomis salotomis. Bulvių virtinukai ruošiami iš žalių arba virtų bulvių. Papasakosiu kaip pasigaminti bulvių virtinukus iš bulvių, virtų su lupena. Tai paprasta ir skanu!
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Bulvės1 kilogramas
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Kvietiniai miltai2 stiklinės
-
Druska1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Bulves išvirkite su lupenomis, kol suminkštės.
-
2. Atvėsusias bulves nulupkite ir sumalkite per mėsmalę.
-
Reklama
-
3. Dabar minkykite tešlą iš miltų, bulvių ir kiaušinių. Nepamirškite pridėti druskos.
-
4. Gautą tešlą padalinkite į dalis. Kiekvieną dalį susukite į piršto storio dešrelę ir supjaustykite 3 cm gabalėliais. Kiekviename gabalėlyje padarykite griovelius dėl grožio.
-
Reklama
-
5. Ir virkite kukulius nedidelėmis porcijomis. Sudėkite į verdantį, lengvai pasūdytą vandenį ir pavirkite 2 minutes.
-
6. Karštus bulvių virtinukus patiekite su bet kokiu padažu, sviestu ar grietine.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama