Bulvių rutuliukai su įdaru
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Niekada nenustoju stebėtis, kiek patiekalų galima pagaminti iš bulvių. Ir beveik kiekvieną savaitę randu naujų variantų! Taip nutiko ir šį kartą. Paaiškėjo, kad tai naminis, bet originalus pagrindinis patiekalas. Šis variantas dar vadinamas prancūziškais kroketais. Jei nesate susipažinę su receptu, skaitykite toliau ir sužinokite, kaip gaminti įdarytus bulvių rutuliukus. Beje, įdarą galima keisti pagal savo skonį. Pavyzdžiui, šis metodas apima maltą mėsą, bet taip pat yra grybų ir morkų ar sūrio.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Bulvės500 gramų
-
Miltai80 gramų
-
Sviestas50 gramų
-
Grietinė1 stiklinė
-
Kiaušinis2 vnt (1 vnt
-
Malta jautiena350 gramų
-
Pomidorų sultys1 stiklinė
-
Druskapagal skonį
-
Augalinis aliejus1 arbatinis šaukštelis
-
Svogūnai90 gramų
-
Malti juodieji pipiraipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Bulves nulupkite, nuplaukite ir virkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės.
-
2. Paruoštas bulves sugrūskite į tyrę, įmuškite kiaušinį.
-
Reklama
-
3. Į tyrę suberkite druską ir miltus, užminkykite tešlą.
-
4. Į faršą suberkite smulkiai tarkuotą svogūną, druską, pipirus ir kiaušinį. Kruopščiai išmaišykite.
-
Reklama
-
5. Iš bulvių tešlos atimkite maždaug 75 gramų gabalėlį. Padarykite 4 mm storio blynelį.
-
6. Į centrą sudėkite maltą mėsą. Suformuokite į rutulį.
-
Reklama
-
7. Į gilią karščiui atsparią keptuvę supilkite aliejų. Sudėkite ten rutuliukus. Padažą pasigaminkite sumaišę pomidorų sultis su grietine ir druska.
-
8. Supilkite padažą į keptuvę. Patiekalą užvirinkite ant vidutinės ugnies, tada uždengę troškinkite 5 minutes. Galiausiai bulvių rutuliukus aptepkite lydytu sviestu.
-
Reklama
-
9. Indą 20 minučių pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama