Bulvės su malta mėsa moliniuose puoduose

Bulvės su malta mėsa moliniuose puoduose

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Jums tikrai patiks šis paprastas bulvių su malta mėsa receptas moliniuose puoduose. Patiekalas aromatingas, ir toks skanus, kad jį galima patiekti net ant šventinio stalo. Bulvės su malta mėsa moliniuose puoduose yra sotus, aromatingas patiekalas, gaminamas sluoksniais. Rezultatas – švelnus, sultingas ir gardus naminis troškinys, patiekiamas tiesiai porcijomis ir jaukiai. 1. Pagal skonį naudokite maltą mėsą. Tiks kiauliena, jautiena, vištiena arba jų mišiniai, o jei norite dietiškesnio varianto – malta kalakutiena. 2. Į patiekalą galite įdėti cukinijų, baklažanų, saldžiųjų paprikų arba grybų, kad jis būtų sodresnis. 3. Patiekalas puikiai dera su naminės duonos riekele, traškiu skrebučiu arba lengvomis daržovių salotomis.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Mėsa
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Bulvės
    400 gramų
  • Malta mėsa
    300 gramų
  • Augalinis aliejus
    80 mililitrų
  • Grietinė
    200 mililitrų
  • Druska
    pagal skonį
  • Malti juodieji pipirai
    pagal skonį
  • Vanduo
    100 mililitrų
  • Svogūnas
    1 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus. Nulupkite ir nuplaukite bulves. Nulupkite svogūną.
    1. Paruoškite ingredientus. Nulupkite ir nuplaukite bulves. Nulupkite svogūną.
  • Bulves supjaustykite mažais griežinėliais. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
    2. Bulves supjaustykite mažais griežinėliais. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
  • Reklama
  • Įkaitinkite augalinį aliejų keptuvėje ir sudėkite pjaustytus svogūnus. Kepkite juos ant vidutinės ugnies, kol suminkštės.
    3. Įkaitinkite augalinį aliejų keptuvėje ir sudėkite pjaustytus svogūnus. Kepkite juos ant vidutinės ugnies, kol suminkštės.
  • Į svogūną ir druską sudėkite bulvių griežinėlius.
    4. Į svogūną ir druską sudėkite bulvių griežinėlius.
  • Reklama
  • Kepkite viską kartu, kol bulvės taps auksinės rudos spalvos.
    5. Kepkite viską kartu, kol bulvės taps auksinės rudos spalvos.
  • Keptuvės turinį tolygiai padalinkite į du molinius puodus.
    6. Keptuvės turinį tolygiai padalinkite į du molinius puodus.
  • Reklama
  • Įkaitinkite augalinį aliejų keptuvėje ir sudėkite maltą mėsą.
    7. Įkaitinkite augalinį aliejų keptuvėje ir sudėkite maltą mėsą.
  • Kepkite maltą mėsą ant vidutinės ugnies, reguliariai maišydami silikonine mentele, apie 8–10 minučių.
    8. Kepkite maltą mėsą ant vidutinės ugnies, reguliariai maišydami silikonine mentele, apie 8–10 minučių.
  • Reklama
  • Ant bulvių sluoksnio puoduose sudėkite keptą faršą. Į kiekvieną puodą įpilkite 50 ml vandens ir suberkite pipirus.
    9. Ant bulvių sluoksnio puoduose sudėkite keptą faršą. Į kiekvieną puodą įpilkite 50 ml vandens ir suberkite pipirus.
  • Į puodus sudėkite grietinę. Uždenkite puodus dangčiais ir pašaukite į šaltą orkaitę, įjunkite kaitrą, palaukite, kol orkaitė įkais iki 18...
    10. Į puodus sudėkite grietinę. Uždenkite puodus dangčiais ir pašaukite į šaltą orkaitę, įjunkite kaitrą, palaukite, kol orkaitė įkais iki 180 laipsnių – kepkite apie 25–30 minučių.
  • Reklama
  • Paruoštas bulves su malta mėsa sudėkite į lėkštes, pabarstykite smulkiai supjaustytomis žolelėmis ir patiekite.
    11. Paruoštas bulves su malta mėsa sudėkite į lėkštes, pabarstykite smulkiai supjaustytomis žolelėmis ir patiekite.
  • Skanaus!
    12. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai