Bulvės, keptos su malta mėsa
5 (4 įvertinimai)
5 Porcijos
45 min.
Apie receptą
Originalus būdas kepti bulves su malta mėsa orkaitėje. Išbandykite šiuos bulvinius laivelius su mėsa ir sūriu! Tai labai sotu ir skanu. Vien kepti bulves sluoksniais su faršu man atrodo baisiai nuobodu. Bet jei pagaminsite bulvinius laivelius ir užpildysite juos malta mėsa, gausite labai originalų ir sotų patiekalą, kuris gali tapti ir užkandžiu, ir pagrindiniu patiekalu. Norėdami paruošti šį patiekalą, galite naudoti bet kokią paruoštą maltą mėsą, pavyzdžiui, kiaulieną ar vištieną. Tarkuotas sūris padės sukurti patrauklią plutą ant valčių.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Bulvės5 vnt
-
Malta mėsa200 gramų
-
Kietasis sūris50 gramų
-
Grietinė1 šaukštas
-
Česnakai2 skiltelės
-
Sviestas50 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite savo ingredientus.
-
2. Į faršą išspauskite česnaką, įberkite druskos ir grietinės.
-
Reklama
-
3. Bulves gerai nuplaukite ir išvirkite su lupenomis (vidutinio dydžio – apie 20 min.).
-
4. Išvirtas bulves perpjaukite pusiau ir atsargiai išimkite viduje esantį minkštimą, kad liktų plonos sienelės (žiūrint, kad išliktų valties forma).
-
Reklama
-
5. Į faršą suberkite bulvių minkštimą ir išmaišykite. Jei norite, galite pridėti daugiau druskos.
-
6. Užpildytus bulvinius laivelius dėkite ant kepimo skardos.
-
Reklama
-
7. Užpildykite įdaru ir ant viršaus uždėkite ploną gabalėlį sviesto.
-
8. Jei bulvių neužtenka, iš likusio faršo galite suformuoti kotletus ir tiesiog iškepti. Ant viršaus pabarstykite laivelius tarkuotu sūriu. Pašaukite juos į iki 200 C įkaitintą orkaitę 20 minučių.
-
Reklama
-
9. Galite patiekti paruoštas bulves, papuoštas žolelėmis. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (4 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama