Bulguras su vištienos kepenėlėmis ir pievagrybiais
5 (1 įvertinimai)
5-6 Porcijos
1 val. 20 min.
Apie receptą
Nuostabus karštas patiekalas su bulguru, vištienos kepenėlėmis ir grybais receptą. Skanus ir sotus patiekalas – puikus pasirinkimas pietums ar vakarienei. Antra diena taip pat bus skani. Jau kurį laiką bulguras užėmė deramą vietą ant mūsų pietų stalų. Ypatingu būdu apdoroti kviečiai užkariavo daugelį, tarp jų ir mane. Iš bulguro gaminama daug skanių, įdomių patiekalų, vieną iš kurių šiandien jums siūlau.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Bulguras200 gramų
-
Vištienos kepenėlės500 gramų
-
Grybai150 gramų
-
Svogūnai1 vnt
-
Morkos1 vnt
-
Saulėgrąžų aliejus40 mililitrų
-
Druskapagal skonį
-
malti juodieji pipiraipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus.
-
2. Svogūnus ir morkas nulupkite ir nuplaukite. Smulkiai supjaustykite ir sudėkite į puodą storu dugnu. Supilkite šiek tiek saulėgrąžų aliejaus ir, retkarčiais pamaišydami, patroškinkite 7-8 minutes.
-
Reklama
-
3. Bulgurą nuplaukite ir sudėkite į puodą su svogūnais ir morkomis.
-
4. Sudėkite nuluptus ir supjaustytus grybus. Supilkite 300-350 ml. vandens. Įberkite druskos ir pipirų pagal skonį. Virkite bulgurą, kol jis beveik išvirs.
-
Reklama
-
5. Vištienos kepenėles nuplaukite, nupjaukite gyslas ir riebalus. Supjaustykite į dvi dalis. Sudėkite į karštą keptuvę su trupučiu saulėgrąžų aliejaus.
-
6. Kepenėles kepkite ant vidutinės ugnies maišydami 7-8 minutes. Turėtų apskrusti išorėje, bet viduje vis tiek likti žalia. Įberkite truputį druskos.
-
Reklama
-
7. Likus 10-15 minučių iki kepimo pabaigos, į puodą sudėkite vištienos kepenėles. Įmaišykite bulgurą ir grybus.
-
8. Bulguras su vištienos kepenėlėmis ir pievagrybiais paruoštas.
-
Reklama
-
9. Patiekite šį skanų ir sveiką patiekalą karštą su daržovėmis, raugintais agurkais.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama