Balandėliai su aisbergo salotomis
3.5 (2 įvertinimai)
3 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Mėgstate balandėlius, bet nemėgstate storų paprastų kopūstų lapų? Paruoškite juos kitaip. Aisbergo salotos lapai yra dideli kaip kopūstų, tačiau neturi kvapo ir yra švelnesni. Balandėliai minkšti ir su gardžiu padažu. Juos galima papildyti šviežia grietine, kečupu arba patiekti su šviežiomis žolelėmis. Juos galima užšaldyti ir laikyti, kol norėsite juos paruošti. Jei nemėgstate grietinės, pakeiskite ją natūraliu jogurtu.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Aisbergo salotos6 vnt (lapai)
-
Ryžiai120 gramų
-
Morkos1 vnt
-
Svogūnai1 vnt
-
Malta mėsa500 gramų
-
Salierų lapkočiai1 vnt
-
Grietinė 20%200 gramų
-
Česnakai2 skiltelės
-
Augalinis aliejus3 šaukštai
-
Druskapagal skonį
-
Juodieji pipiraipagal skonį
-
Vanduo100 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus. Daržoves nulupkite ir nuplaukite.
-
2. Atskirkite šešis lapus nuo aisbergo salotų ir nuplaukite. Supilkite vandenį į puodą ir užvirinkite. Kiekvieną lakštą paeiliui padėkite 2 minutėms į verdantį vandenį. Tada perdėkite į šaltą vandenį, išimkite iš ten ir leiskite vandeniui visiškai nutekėti.
-
Reklama
-
3. Ryžius nuplaukite ir virkite 10 minučių, kol pusiau išvirs, sudėkite į sietelį ir leiskite sultiniui nuvarvėti. Atvėsusius ryžius suberkite į dubenį su mėsa.
-
4. Faršą ir ryžius pasūdykite, pipiruokite, suberkite smulkintą česnaką ir išmaišykite.
-
Reklama
-
5. Faršą padalinkite į šešias lygias dalis ir suformuokite kukuliukus. Ištiesinkite paruoštus salotų lapus ir ant viršaus uždėkite maltos mėsos ir ryžių įdarą.
-
6. Suformuokite balandėlius.
-
Reklama
-
7. Nulupkite ir supjaustykite svogūną. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų ir suberkite susmulkintą svogūną.
-
8. Morkas sutarkuokite vidutine tarka ir suberkite į keptuvę su svogūnais.
-
Reklama
-
9. Salierą supjaustykite mažais kubeliais ir suberkite į keptuvę su daržovėmis.
-
10. Viską kepkite 5-7 minutes ant vidutinės ugnies maišydami. Iškeptas daržoves sudėkite į lėkštę ir nuspauskite aliejų.
-
Reklama
-
11. Toje pačioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite balandėlius po 3-5 minutes iš abiejų pusių.
-
12. Ant viršaus dėkite keptas daržoves ir užpilkite vandeniu praskiesta grietine. Viską pagardinkite druska, pipirais ir uždenkite dangčiu.
-
13. Troškinkite balandėlius ant silpnos ugnies 25-30 minučių. Nukelkite nuo ugnies ir patiekite.
-
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama