Balandėliai su aisbergo salotomis

Balandėliai su aisbergo salotomis

3.5 (2 įvertinimai)

3 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Mėgstate balandėlius, bet nemėgstate storų paprastų kopūstų lapų? Paruoškite juos kitaip. Aisbergo salotos lapai yra dideli kaip kopūstų, tačiau neturi kvapo ir yra švelnesni. Balandėliai minkšti ir su gardžiu padažu. Juos galima papildyti šviežia grietine, kečupu arba patiekti su šviežiomis žolelėmis. Juos galima užšaldyti ir laikyti, kol norėsite juos paruošti. Jei nemėgstate grietinės, pakeiskite ją natūraliu jogurtu.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Mėsa / # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Aisbergo salotos
    6 vnt (lapai)
  • Ryžiai
    120 gramų
  • Morkos
    1 vnt
  • Svogūnai
    1 vnt
  • Malta mėsa
    500 gramų
  • Salierų lapkočiai
    1 vnt
  • Grietinė 20%
    200 gramų
  • Česnakai
    2 skiltelės
  • Augalinis aliejus
    3 šaukštai
  • Druska
    pagal skonį
  • Juodieji pipirai
    pagal skonį
  • Vanduo
    100 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus. Daržoves nulupkite ir nuplaukite.
    1. Paruoškite ingredientus. Daržoves nulupkite ir nuplaukite.
  • Atskirkite šešis lapus nuo aisbergo salotų ir nuplaukite. Supilkite vandenį į puodą ir užvirinkite. Kiekvieną lakštą paeiliui padėkite 2 ...
    2. Atskirkite šešis lapus nuo aisbergo salotų ir nuplaukite. Supilkite vandenį į puodą ir užvirinkite. Kiekvieną lakštą paeiliui padėkite 2 minutėms į verdantį vandenį. Tada perdėkite į šaltą vandenį, išimkite iš ten ir leiskite vandeniui visiškai nutekėti.
  • Reklama
  • Ryžius nuplaukite ir virkite 10 minučių, kol pusiau išvirs, sudėkite į sietelį ir leiskite sultiniui nuvarvėti. Atvėsusius ryžius suberki...
    3. Ryžius nuplaukite ir virkite 10 minučių, kol pusiau išvirs, sudėkite į sietelį ir leiskite sultiniui nuvarvėti. Atvėsusius ryžius suberkite į dubenį su mėsa.
  • Faršą ir ryžius pasūdykite, pipiruokite, suberkite smulkintą česnaką ir išmaišykite.
    4. Faršą ir ryžius pasūdykite, pipiruokite, suberkite smulkintą česnaką ir išmaišykite.
  • Reklama
  • Faršą padalinkite į šešias lygias dalis ir suformuokite kukuliukus. Ištiesinkite paruoštus salotų lapus ir ant viršaus uždėkite maltos mė...
    5. Faršą padalinkite į šešias lygias dalis ir suformuokite kukuliukus. Ištiesinkite paruoštus salotų lapus ir ant viršaus uždėkite maltos mėsos ir ryžių įdarą.
  • Suformuokite balandėlius.
    6. Suformuokite balandėlius.
  • Reklama
  • Nulupkite ir supjaustykite svogūną. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų ir suberkite susmulkintą svogūną.
    7. Nulupkite ir supjaustykite svogūną. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų ir suberkite susmulkintą svogūną.
  • Morkas sutarkuokite vidutine tarka ir suberkite į keptuvę su svogūnais.
    8. Morkas sutarkuokite vidutine tarka ir suberkite į keptuvę su svogūnais.
  • Reklama
  • Salierą supjaustykite mažais kubeliais ir suberkite į keptuvę su daržovėmis.
    9. Salierą supjaustykite mažais kubeliais ir suberkite į keptuvę su daržovėmis.
  • Viską kepkite 5-7 minutes ant vidutinės ugnies maišydami. Iškeptas daržoves sudėkite į lėkštę ir nuspauskite aliejų.
    10. Viską kepkite 5-7 minutes ant vidutinės ugnies maišydami. Iškeptas daržoves sudėkite į lėkštę ir nuspauskite aliejų.
  • Reklama
  • Toje pačioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite balandėlius po 3-5 minutes iš abiejų pusių.
    11. Toje pačioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite balandėlius po 3-5 minutes iš abiejų pusių.
  • Ant viršaus dėkite keptas daržoves ir užpilkite vandeniu praskiesta grietine. Viską pagardinkite druska, pipirais ir uždenkite dangčiu.
    12. Ant viršaus dėkite keptas daržoves ir užpilkite vandeniu praskiesta grietine. Viską pagardinkite druska, pipirais ir uždenkite dangčiu.
  • Troškinkite balandėlius ant silpnos ugnies 25-30 minučių. Nukelkite nuo ugnies ir patiekite.
    13. Troškinkite balandėlius ant silpnos ugnies 25-30 minučių. Nukelkite nuo ugnies ir patiekite.
  • Reklama
  • Skanaus!
    14. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 3.5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai