Baklažanų mišrainė žiemai

Baklažanų mišrainė žiemai

3.5 (2 įvertinimai)

8 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Pagrindiniai mišrainės ingredientai yra baklažanai ir pomidorai. Tokia mišrainė taip pat ruošiama Rumunijoje ir Bulgarijoje. Ši daržovių mišrainė gali būti patiekiama kaip savarankiškas patiekalas arba kaip priedas prie keptos mėsos, žuvies ar bulvių. Yra daug variantų, kaip paruošti. O man šis variantas skaniausias! Puikiai laikosi buto sąlygomis.

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Baklažanai
    1 kilogramas
  • Morkos
    500 gramų
  • Paprikos
    500 gramų
  • Česnakai
    4 skiltelės
  • Druska
    1.5 šaukštai
  • Cukrus
    2 šaukštai
  • Augalinis aliejus
    100 mililitrų
  • Svogūnai
    500 gramų
  • Actas
    2 šaukštai (9%)
  • Pomidorai
    1 kilogramas
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikiamas daržoves.
    1. Paruoškite reikiamas daržoves.
  • Pomidorus nuplaukite ir nusausinkite, supjaustykite gabalėliais ir sudėkite į maišytuvo dubenį.
    2. Pomidorus nuplaukite ir nusausinkite, supjaustykite gabalėliais ir sudėkite į maišytuvo dubenį.
  • Reklama
  • Pomidorus sutrinkite į vienalytę tyrę.
    3. Pomidorus sutrinkite į vienalytę tyrę.
  • Dideliame puode įkaitinkite saulėgrąžų aliejų. Nulupkite svogūnus ir morkas. Svogūną supjaustykite kubeliais, o morkas - griežinėliais. S...
    4. Dideliame puode įkaitinkite saulėgrąžų aliejų. Nulupkite svogūnus ir morkas. Svogūną supjaustykite kubeliais, o morkas - griežinėliais. Susmulkintas daržoves sudėkite į puodą ir kepkite ant vidutinės ugnies keletą minučių, kol suminkštės.
  • Reklama
  • Baklažanus nuplaukite ir nusausinkite, supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į puodą su daržovėmis. Troškinkite maišydami apie 5 min...
    5. Baklažanus nuplaukite ir nusausinkite, supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į puodą su daržovėmis. Troškinkite maišydami apie 5 minutes, kol jų tūris šiek tiek sumažės.
  • Į daržoves supilkite pomidorų tyrę, išmaišykite ir troškinkite ant silpnos ugnies 10-15 minučių. Nepamirškite periodiškai maišyti.
    6. Į daržoves supilkite pomidorų tyrę, išmaišykite ir troškinkite ant silpnos ugnies 10-15 minučių. Nepamirškite periodiškai maišyti.
  • Reklama
  • Iš saldžiųjų paprikų pašalinkite sėklas. Minkštimą supjaustykite mažais kubeliais ir suberkite į daržoves. Išmaišykite ir troškinkite dar...
    7. Iš saldžiųjų paprikų pašalinkite sėklas. Minkštimą supjaustykite mažais kubeliais ir suberkite į daržoves. Išmaišykite ir troškinkite daržoves dar 15 minučių ant silpnos ugnies.
  • Įpilkite druskos, cukraus, susmulkinto česnako ir acto. Viską gerai išmaišykite ir išjunkite ugnį.
    8. Įpilkite druskos, cukraus, susmulkinto česnako ir acto. Viską gerai išmaišykite ir išjunkite ugnį.
  • Reklama
  • Sudėkite mišrainę karštą į paruoštus, sterilizuotus stiklainius. Sandariai uždarykite ir apvyniokite antklode. Palikite, kol visiškai atvės.
    9. Sudėkite mišrainę karštą į paruoštus, sterilizuotus stiklainius. Sandariai uždarykite ir apvyniokite antklode. Palikite, kol visiškai atvės.
  • Mišrainė paruošta. Perkelti į sandėliavimo vietą. Iš tokio kiekio produktų gavome 3 stiklainius po 400 mililitrų ir šiek tiek ragavimui. ...
    10. Mišrainė paruošta. Perkelti į sandėliavimo vietą. Iš tokio kiekio produktų gavome 3 stiklainius po 400 mililitrų ir šiek tiek ragavimui. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 3.5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai