Baklažanų mišrainė žiemai
3.5 (2 įvertinimai)
8 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Pagrindiniai mišrainės ingredientai yra baklažanai ir pomidorai. Tokia mišrainė taip pat ruošiama Rumunijoje ir Bulgarijoje. Ši daržovių mišrainė gali būti patiekiama kaip savarankiškas patiekalas arba kaip priedas prie keptos mėsos, žuvies ar bulvių. Yra daug variantų, kaip paruošti. O man šis variantas skaniausias! Puikiai laikosi buto sąlygomis.
Paskirtis: Konservavimo receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Baklažanai1 kilogramas
-
Morkos500 gramų
-
Paprikos500 gramų
-
Česnakai4 skiltelės
-
Druska1.5 šaukštai
-
Cukrus2 šaukštai
-
Augalinis aliejus100 mililitrų
-
Svogūnai500 gramų
-
Actas2 šaukštai (9%)
-
Pomidorai1 kilogramas
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamas daržoves.
-
2. Pomidorus nuplaukite ir nusausinkite, supjaustykite gabalėliais ir sudėkite į maišytuvo dubenį.
-
Reklama
-
3. Pomidorus sutrinkite į vienalytę tyrę.
-
4. Dideliame puode įkaitinkite saulėgrąžų aliejų. Nulupkite svogūnus ir morkas. Svogūną supjaustykite kubeliais, o morkas - griežinėliais. Susmulkintas daržoves sudėkite į puodą ir kepkite ant vidutinės ugnies keletą minučių, kol suminkštės.
-
Reklama
-
5. Baklažanus nuplaukite ir nusausinkite, supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į puodą su daržovėmis. Troškinkite maišydami apie 5 minutes, kol jų tūris šiek tiek sumažės.
-
6. Į daržoves supilkite pomidorų tyrę, išmaišykite ir troškinkite ant silpnos ugnies 10-15 minučių. Nepamirškite periodiškai maišyti.
-
Reklama
-
7. Iš saldžiųjų paprikų pašalinkite sėklas. Minkštimą supjaustykite mažais kubeliais ir suberkite į daržoves. Išmaišykite ir troškinkite daržoves dar 15 minučių ant silpnos ugnies.
-
8. Įpilkite druskos, cukraus, susmulkinto česnako ir acto. Viską gerai išmaišykite ir išjunkite ugnį.
-
Reklama
-
9. Sudėkite mišrainę karštą į paruoštus, sterilizuotus stiklainius. Sandariai uždarykite ir apvyniokite antklode. Palikite, kol visiškai atvės.
-
10. Mišrainė paruošta. Perkelti į sandėliavimo vietą. Iš tokio kiekio produktų gavome 3 stiklainius po 400 mililitrų ir šiek tiek ragavimui. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 3.5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama