Aštri adžika su obuoliais
5 (2 įvertinimai)
10 Porcijos
3 val.
Apie receptą
Pirmas dalykas, kuris ateina į galvą kalbant apie padažą mėsai, yra adžika! Nuodėmė nemokėti jos gaminti, todėl visiems patariu įsidėmėti aštrios adžikos su obuoliais gaminimo receptą! Adžika (tiek saldi, tiek aštri) dera su mėsa, daržovėmis ir kt. Tai absoliučiai universalus užkandis (padažas, jei norite). Norėdami paruošti adžiką su obuoliais, patariu naudoti saldžiarūgščius obuolius, šviežius krienus, sultingus pomidorus ir bet kokį 9% stalo actą.
Paskirtis: Konservavimo receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Pomidorai2.5 kilogramo
-
Morkos1 kilogramas
-
Obuoliai1 kilogramas
-
Saldžioji paprika1.5 kilogramo
-
Krienai200 gramų
-
Česnakai200 gramų
-
Čili pipiras200 gramų
-
Cukrus0.5 stiklinės
-
Actas100 gramų
-
Druska1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus: obuolius supjaustykite griežinėliais, iš paprikų išimkite sėklas, nuplaukite pomidorus. Taip pat nuplaukite visas kitas daržoves. Pavyzdžiui, nulupkite ir morkas.
-
2. Tada mėsmale (arba trintuvu) sumalkite saldžiąsias paprikas, pomidorus, obuolius ir morkas. Viską sumaišykite dideliame puode ir virkite ant vidutinės ugnies apie valandą.
-
Reklama
-
3. Kol kepa daržovės, paruoškite krienus ir aitriąją papriką.
-
4. Sumalkite juos.
-
Reklama
-
5. Į jau valandą pavirusias daržoves suberkite krienus ir aitriąją papriką. Išmaišykite ir virkite dar 10 minučių. Tada į puodą įpilkite cukraus, druskos ir acto. Vėl užvirinkite. Tuo tarpu stiklainius galite sterilizuoti. Aš tiesiog išplaunu stiklainius su soda ir nusausinau.
-
6. Paruoštą aštriąją adžiką su obuoliais sudėkite į stiklainius ir užsukite. Galite laikyti sandėliuke arba vėliau šaldytuve (atvėsus). Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama