Apverstas persikų pyragas
5 (2 įvertinimai)
Apie receptą
Vaisių kepimas aktualus ir žiemą, ir vasarą. Su konservuotais persikais siūlau pasigaminti skanų apverstą pyragą. Receptas labai paprastas, išbandykite. Konservuoti persikai jau turi saldų skonį, nes konservuojant buvo įdėta cukraus. Jei gaminate su šviežiais persikais, galite pasirinkti vieną iš variantų. 1. Į pyragą suberkite šviežius persikus ir iškepus apverstą pyragą apibarstykite cukraus pudra. 2. Persikus supjaustykite griežinėliais ir minutę pavirkite šviesiame cukraus sirupe, tada supilkite į sietelį ir, kai nutekės skysčio perteklius, sudėkite persikus į formą. Pyragą kepkite 180-190 laipsnių temperatūroje. Priklausomai nuo orkaitės, nustatykite kepimo temperatūrą ir laiką.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Persikai3~4 vnt
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Cukrus5 šaukštai
-
Kvietiniai miltai1 puodelis
-
Saulėgrąžų aliejus50 mililitrų (rafinuotas)
-
Kepimo milteliai1 žiupsnelis
-
Tinktūra1~2 šaukštai
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškime ingredientus.
-
2. Kiaušinius išplakti kartu su cukrumi.
-
Reklama
-
3. Įpilkite tinktūros. Turiu vanilės. Galite turėti vaisių, uogų ar stipraus aromatinio alkoholio, savo nuožiūra.
-
4. Tada supilkite saulėgrąžų aliejų ir vėl viską išplakite.
-
Reklama
-
5. Suberkite miltus ir kepimo miltelius ir minkykite tešlą.
-
6. Persikus supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į formos dugną.
-
Reklama
-
7. Ant viršaus pilame tešlą.
-
8. Tešlą tolygiai paskirstyti ir pašauti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 25 minutėms.
-
Reklama
-
9. Gatavą pyragą palikite formoje apie 10 minučių. Tada uždenkite plokščia lėkšte ir apverskite.
-
10. Apverstas pyragas yra paruoštas.
-
Reklama
-
11. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama