Apverstas obuolių ir moliūgų pyragas
5 (1 įvertinimai)
8 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Siūlau įvertinti deserto receptą, kaip pasigaminti apverstą pyragą su obuoliais ir moliūgu. Šis aromatingas ir neįtikėtinai skanus naminis pyragas gali būti paruoštas arbatai ar net šventei. Vietoj obuolių galite naudoti ananasus (konservuotus arba šviežius), taip pat kriaušes. Pyragas gali būti patiekiamas šiltas su ledais. Iškepus orkaitėje reikia iškart apversti ant lėkštės, o tik tada patiekti.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Obuoliai2 vnt
-
Rudas cukrus1/3 stiklinės
-
Sviestas120 gramų
-
Moliūgų prieskoniaipagal skonį
-
Miltai1/3 stiklinės
-
Cukrus2/3 stiklinės
-
Kepimo milteliai2 arbatiniai šaukšteliai
-
Druska1 žiupsnelis
-
Vanilė1 arbatinis šaukštelis
-
Moliūgų tyrė2/3 stiklinės
-
Pienas2/3 stiklinės
-
Kiaušiniai1 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Obuolius nulupkite ir supjaustykite mažais griežinėliais.
-
2. Ketinėje keptuvėje arba storasienėje keptuvėje ištirpinkite 60 gramų sviesto.
-
Reklama
-
3. Į sviestą suberkite obuolius, suberkite rudąjį cukrų ir 0,5 arbatinio šaukštelio moliūgų pyrago prieskonių. Kepkite obuolius ant silpnos ugnies apie 5-10 minučių, tada išjunkite ugnį.
-
4. Miltus persijokite į atskirą dubenį, suberkite baltąjį cukrų, druską, kepimo miltelius, prieskonius.
-
Reklama
-
5. Kitame inde sumaišykite moliūgų tyrę, vanilę, pieną, 60 gramų lydyto sviesto, kiaušinius.
-
6. Moliūgų mišinį sumaišykite su miltų mišiniu ir gerai išmaišykite.
-
Reklama
-
7. Paruoštą moliūgų tešlą dėkite ant keptuvėje esančių obuolių ir išlyginkite.
-
8. Pyragą pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 25-30 minučių.
-
Reklama
-
9. Ištraukite pyragą iš orkaitės ir po 7-10 minučių apverskite ant lėkštės.
-
10. Patiekite pyragą šiltą arba šaltą.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama