Airiška avižinių dribsnių duona
4 (2 įvertinimai)
4 Porcijos
3 val.
Apie receptą
Airiška avižinių dribsnių duona labai paplitusi savo tėvynėje. Šiam kepiniui būdingas tradicinis keltų kryžiaus formos pjūvis, kuris, pasak senovės legendos, saugo keliautoją. Paprastai šiai duonai kepti reikalingos pasukos, tačiau jei pasukų neturite, jų kefyru pakeisti nereikėtų, geriau pasigaminti patiems iš pašildyto pieno ir šviežiai spaustų citrinos sulčių. Jūs taip pat neturėtumėte gesinti sodos. Ir atminkite, kad sodos tešla netoleruoja ilgo minkymo!
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Pienas250 mililitrų
-
Avižiniai dribsniai140 gramų
-
Kvietiniai miltai220 gramų
-
Druska1/2 arbatinio šaukštelio
-
Soda1/2 arbatinio šaukštelio
-
Citrinos sultys1 šaukštas
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Prieš pradėdami dirbti, paruoškite visus reikalingus ingredientus.
-
2. Pieną supilkite į puodą ir pakaitinkite ant silpnos ugnies iki 35-37 laipsnių temperatūros. Tada nukelkite nuo viryklės puodą su šiltu pienu, supilkite šviežiai spaustas citrinos sultis, gerai išmaišykite šluotele ir palikite 5 minutes nusistovėti.
-
Reklama
-
3. Sudėkite avižinius dribsnius į maišytuvo dubenį.
-
4. Ir įjunkite įrenginį maždaug minutei.
-
Reklama
-
5. Dubenyje sumaišykite susmulkintus avižinius dribsnius ir pieną su citrinos sultimis.
-
6. Išmaišykite. Dubenį su avižiniais dribsniais palikite 2 valandoms.
-
Reklama
-
7. Visus kvietinius miltus suberkite į dubenį, suberkite soda ir šaukštu išmaišykite šiuos ingredientus, kad pasiskirstytų tolygiai.
-
8. Tada į avižų mišinį suberkite miltus ir sodą. Viską labai greitai sumaišykite pirštų galiukais ir surinkite į rutulį, tai turėtumėte padaryti per 4 minutes, ne daugiau. Ilgai minkyti tešlą čia netinka, kepdami gausite tešlos rutulį, o ne duoną.
-
Reklama
-
9. Maišymo metu gautą rutulinį kepalą perkelkite į formą, kurios dugną prieš tai pabarstėte miltais. Būsimą duoną lengvai prispauskite ranka.
-
10. Tešloje padarykite kryžiaus formos pjūvį. Skardą su būsima duona pašaukite į jau iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 35-40 min. 30 minutę (ne anksčiau!) Atidarykite orkaitę ir patikrinkite pasirengimo laipsnį.
-
Reklama
-
11. Duoną būtinai atvėsinkite ir tik tada patiekite. Riekelė šios duonos, perteptos sviestu, yra tiesiog neįtikėtinas malonumas!
-
12. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama