Agurkai žiemai be acto su garstyčiomis po nailoniniu dangteliu
5 (2 įvertinimai)
1 Porcija
4 val.
Apie receptą
Jei jūsų šeima nelabai mėgsta marinuotus ar saldžius agurkus, tuomet duokite jiems statinių. Būtent tokie jie yra šiame recepte. Išbandyk receptą! Agurkai pagal šį receptą bus paruošti maždaug per 1,5-2 mėnesius. Jei neturite rūsio, teks laikyti šaldytuve arba naudoti kitą receptą. Dangteliai turi būti sandarūs, o sandėliavimo metu patartina juos uždėti ant indo, nes sūrymas gali šiek tiek nutekėti.
Paskirtis: Konservavimo receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Švieži agurkai1,2 kg
-
Česnakai2 skiltelės
-
Serbentų lapai4 vnt
-
Krienų lapai2 vnt
-
Krapai2 vnt
-
Juodieji pipirai6 vnt
-
Garstyčios2 arbatiniai šaukšteliai
-
Vanduo2 litrai
-
Druska100 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Agurkus užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 2-3 valandas nusistovėti.
-
2. Stiklainius gerai išplaukite su soda ir nusausinkite. Nuplaukite žalumynus ir pusę sudėkite ant į stiklainį. Česnaką nulupkite, supjaustykite gabalėliais, jei dideli, ir suberkite į žalumynus.
-
Reklama
-
3. Agurkus kruopščiai nuplaukite ir, nenupjaudami galiukų, sandariai sudėkite į stiklainį iki pečių.
-
4. Ant viršaus uždėkite likusius žalumynus.
-
Reklama
-
5. Ant viršaus pabarstykite sausų garstyčių.
-
6. Į šaltą, o ne virintą vandenį įberkite druskos ir maišykite, kol visiškai ištirps. Leiskite pastovėti 10 minučių ir užpildykite stiklainius sūdytu vandeniu iki pat viršaus. Stiklainius uždarykite švariu nailoniniu dangteliu ir nedelsdami padėkite į šaltą vietą.
-
Reklama
-
7. Sėkmės ruošiantis!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama