Žuvis pomidoruose
5 (2 įvertinimai)
Apie receptą
Žuvis pomidoruose – sotus ir pikantiškas patiekalas, kurį galima paruošti ne tik kasdien, bet ir patiekti prie šventinio stalo su mėgstamu garnyru. Galima patiekti šaltą arba karštą. Jūsų dėmesiui - klasikinis receptas, kaip pasigaminti žuvį pomidoruose. Pirmiausia apkepkite žuvį, kol iškeps. Svogūnus pakepinkite su įvairiomis daržovėmis. Tuo metu, puode, reikia šiek tiek troškinti pomidorus savo sultyse. Sudėkite pomidorus į svogūnus ir daržoves, kepkite dar 10 minučių. Gautu pomidorų mišiniu užpilkite žuvį ir kepkite orkaitėje 15 minučių. Patiekalas patiekiamas karštas arba šaltas, kaip jums labiau patinka.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Žuvies filėpagal skoknį
-
Svogūnai3 vnt
-
Pomidorai savo sultyse1 vnt (stiklainis)
-
Daržovių asortipagal skonį (morkos, paprikos ir svogūnai)
-
Prieskoniaipagal skonį
Gaminimo eiga
-
1. Žuvies filė supjaustykite porcijomis, kepkite augaliniame aliejuje apie 10 minučių. Druska pagal skonį.
-
2. Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite keptuvėje, kol suminkštės. Sudėkite daržoves. troškinkite uždengę 10 minučių.
-
Reklama
-
3. Sultyse esančius pomidorus supjaustykite kubeliais.
-
4. Į puodą supilkite pomidorų sultis, tada sumeskite pomidorų kubelius. Troškinkite ant silpnos ugnies.
-
Reklama
-
5. Dabar supilkite pomidorų mišinį į daržoves ir suberkite prieskonius. Išmaišykite ir toliau troškinkite ant mažos ugnies dar 10 minučių.
-
6. Perkelkite žuvį į gilų kepimo indą.
-
Reklama
-
7. Žuvies filė užpilkite pomidorų ir daržovių mišiniu. Kepkite orkaitėje 15 minučių, 180 laipsnių temperatūroje.
-
8. Galima patiekti tiek karštą, tiek šaltą. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama