Žuvies kotletai iš karoso

Žuvies kotletai iš karoso

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Kadangi karosas mūsų vandenyse yra dažna žuvis, nenuostabu, kad jis dažnai kepamas, nors daugelis jo nemėgsta dėl kaulų gausos. Skerdeną galite nukaulinėti (šis procesas užtruks ilgai), arba skerdeną su kaulais galite pertrinti per mėsmalę. Žuvies kotletai gaminami taip pat, kaip ir mėsos kotletai: į juos dedamas kiaušinis, svogūnas, česnakas, prieskoniai. Kepkite juos augaliniame aliejuje arba kepkite orkaitėje.

Receptai pagal ingredientus: # Žuvis
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Karosai
    2 vnt
  • Svogūnai
    1 vnt
  • Česnakai
    3 skiltelės
  • Batonas
    2 riekelės
  • Pienas
    1 stiklinė
  • Druska, malti pipirai
    pagal skonį
  • Lauro lapas
    1 vnt
  • Aliejus
    pagal poreikį
  • Džiūvėsėliai
    pagal poreikį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Žuvį nuplaukite, nupjaukite galvą ir uodegą, nuimkite žvynus. Nupjaukite pilvuką ir išimkite vidų, gerai nuplaukite. Žuvį supjaustykite g...
    1. Žuvį nuplaukite, nupjaukite galvą ir uodegą, nuimkite žvynus. Nupjaukite pilvuką ir išimkite vidų, gerai nuplaukite. Žuvį supjaustykite gabalėliais.
  • Žuvį sumalkite, išimkite kaulus, o faršą be kaulų perkelkite į dubenį.
    2. Žuvį sumalkite, išimkite kaulus, o faršą be kaulų perkelkite į dubenį.
  • Reklama
  • Batoną sulaužykite ir sudėkite į dubenį, užpilkite pienu, palikite 20-30 min.
    3. Batoną sulaužykite ir sudėkite į dubenį, užpilkite pienu, palikite 20-30 min.
  • Svogūną ir česnaką nulupkite, perkiškite per mėsmalę, sudėkite batoną, viską sumaišykite su žuvies faršu, druska ir pipirais, suberkite m...
    4. Svogūną ir česnaką nulupkite, perkiškite per mėsmalę, sudėkite batoną, viską sumaišykite su žuvies faršu, druska ir pipirais, suberkite maltą lauro lapą.
  • Reklama
  • Suformuokite nedidelius kotletus ir apvoliokite džiūvėsėliuose. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir išdėliokite kotletus, apkepk...
    5. Suformuokite nedidelius kotletus ir apvoliokite džiūvėsėliuose. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir išdėliokite kotletus, apkepkite juos iš abiejų pusių.
  • Karštus kotletus patiekite su bet kokiu garnyru, gero apetito!
    6. Karštus kotletus patiekite su bet kokiu garnyru, gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai