Žirnių sriuba su rūkyta mėsa

Žirnių sriuba su rūkyta mėsa

5 (1 įvertinimai)

5 Porcijos
1 val. 30 min.

Apie receptą

Žirnių sriuba su rūkyta mėsa – kulinarijos klasika. Sriuba yra labai soti ir kvapni. Šio skanaus patiekalo gaminimo variantų yra daug, siūlau virti žirnių sriubą pagal šį receptą. Žirniai ir rūkyta mėsa puikiai dera, todėl su rūkyta mėsa virsime žirnių sriubą. Rūkytos mėsos rinkinys gali būti įvairus, galima naudoti ne tik rūkytus šonkauliukus ir šoninę, bet ir rūkytą dešrą, kumpį, rūkytus vištienos sparnelius. Viskas priklauso nuo jūsų skonio ir ingredientų prieinamumo. Šiame recepte papasakosiu, kaip kiek neįprastai išvirti žirnių sriubą. Sriubą išvirsime be bulvių, o tas daržoves, kurias naudosime sutrinsime blenderiu. Pabandykite virti tokiu būdu. Tikiuosi jums patiks.

Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Mėsa / # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Skaldyti žirniai
    500 gramų
  • Rūkyti šonkauliukai
    500~600 gramų
  • Morkos
    1 vnt
  • Petražolės
    1~2 vnt (šakelės)
  • Salierai
    1 vnt
  • Rūkyta šoninė
    100~150 gramų
  • Porai
    1/2 vnt
  • Svogūnai
    1 vnt
  • Džiovintų žolelių
    2 arbatiniai šaukšteliai (krapai, bazilikas, mairūnas)
  • Druska
    2 arbatiniai šaukšteliai
  • Malti juodieji pipirai
    2 žiupsniai
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus ingredientus.
    1. Paruoškite visus ingredientus.
  • Žirnius 30 minučių pamirkykite šaltame vandenyje.
    2. Žirnius 30 minučių pamirkykite šaltame vandenyje.
  • Reklama
  • Daržoves nuvalome, šonkaulius supjaustome į kelias dalis.
    3. Daržoves nuvalome, šonkaulius supjaustome į kelias dalis.
  • Šonkauliukus ir daržoves perkeliame į puodą, užpilame litru vandens ir leidžiame virti 40-45 minutes, kad mėsa ant kaulų taptų minkšta.
    4. Šonkauliukus ir daržoves perkeliame į puodą, užpilame litru vandens ir leidžiame virti 40-45 minutes, kad mėsa ant kaulų taptų minkšta.
  • Reklama
  • Žirnius nuplauname, į puodą pilame 1,5 l vandens ir taip pat statome virti. Virkite 45 minutes. 10 minučių iki virimo pabaigos įberkite š...
    5. Žirnius nuplauname, į puodą pilame 1,5 l vandens ir taip pat statome virti. Virkite 45 minutes. 10 minučių iki virimo pabaigos įberkite šiek tiek druskos.
  • Kai bus beveik paruoštas žirnių ir šonkaulių sultinys, ruošime mėsą sriubai. Šoninę ar kumpį supjaustykite nedideliais kubeliais, taip pa...
    6. Kai bus beveik paruoštas žirnių ir šonkaulių sultinys, ruošime mėsą sriubai. Šoninę ar kumpį supjaustykite nedideliais kubeliais, taip pat supjaustykite nuluptą svogūną. Ir pakepinti keptuvėje, kol svogūnas taps šviesiai auksinis.
  • Reklama
  • Ir dedame į puodą prie žirnių.
    7. Ir dedame į puodą prie žirnių.
  • Iš sultinio išimame šonkauliukus, išrenkame mėsą nuo kaulų ir supjaustome gabalėliais.
    8. Iš sultinio išimame šonkauliukus, išrenkame mėsą nuo kaulų ir supjaustome gabalėliais.
  • Reklama
  • Daržoves iš sultinio galima išmesti arba susmulkinti trintuvu.
    9. Daržoves iš sultinio galima išmesti arba susmulkinti trintuvu.
  • Daržoves susmulkiname.
    10. Daržoves susmulkiname.
  • Reklama
  • Ir suberkite į puodą su žirneliais.
    11. Ir suberkite į puodą su žirneliais.
  • Kad mūsų sriubos konsistencija būtų švelnesnė ir aksominė, blenderiu sutrinkite žirnius, bet ne iki vientisos masės. Tegul šiek tiek žirn...
    12. Kad mūsų sriubos konsistencija būtų švelnesnė ir aksominė, blenderiu sutrinkite žirnius, bet ne iki vientisos masės. Tegul šiek tiek žirnių lieka.
  • Į sriubą sudedame mėsą nuo šonkauliukų, prieskonius. Jei sriuba pakankamai tiršta, įpilkite daugiau vandens ir leiskite sriubai troškinti...
    13. Į sriubą sudedame mėsą nuo šonkauliukų, prieskonius. Jei sriuba pakankamai tiršta, įpilkite daugiau vandens ir leiskite sriubai troškintis 3-4 minutes. Įberkite druskos pagal skonį.
  • Reklama
  • Dabar sriuba paruošta, galite patiekti su skrebučiais.
    14. Dabar sriuba paruošta, galite patiekti su skrebučiais.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai