Žirnių sriuba su rūkyta mėsa
5 (1 įvertinimai)
Apie receptą
Žirnių sriuba su rūkyta mėsa – kulinarijos klasika. Sriuba yra labai soti ir kvapni. Šio skanaus patiekalo gaminimo variantų yra daug, siūlau virti žirnių sriubą pagal šį receptą. Žirniai ir rūkyta mėsa puikiai dera, todėl su rūkyta mėsa virsime žirnių sriubą. Rūkytos mėsos rinkinys gali būti įvairus, galima naudoti ne tik rūkytus šonkauliukus ir šoninę, bet ir rūkytą dešrą, kumpį, rūkytus vištienos sparnelius. Viskas priklauso nuo jūsų skonio ir ingredientų prieinamumo. Šiame recepte papasakosiu, kaip kiek neįprastai išvirti žirnių sriubą. Sriubą išvirsime be bulvių, o tas daržoves, kurias naudosime sutrinsime blenderiu. Pabandykite virti tokiu būdu. Tikiuosi jums patiks.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Skaldyti žirniai500 gramų
-
Rūkyti šonkauliukai500~600 gramų
-
Morkos1 vnt
-
Petražolės1~2 vnt (šakelės)
-
Salierai1 vnt
-
Rūkyta šoninė100~150 gramų
-
Porai1/2 vnt
-
Svogūnai1 vnt
-
Džiovintų žolelių2 arbatiniai šaukšteliai (krapai, bazilikas, mairūnas)
-
Druska2 arbatiniai šaukšteliai
-
Malti juodieji pipirai2 žiupsniai
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus.
-
2. Žirnius 30 minučių pamirkykite šaltame vandenyje.
-
Reklama
-
3. Daržoves nuvalome, šonkaulius supjaustome į kelias dalis.
-
4. Šonkauliukus ir daržoves perkeliame į puodą, užpilame litru vandens ir leidžiame virti 40-45 minutes, kad mėsa ant kaulų taptų minkšta.
-
Reklama
-
5. Žirnius nuplauname, į puodą pilame 1,5 l vandens ir taip pat statome virti. Virkite 45 minutes. 10 minučių iki virimo pabaigos įberkite šiek tiek druskos.
-
6. Kai bus beveik paruoštas žirnių ir šonkaulių sultinys, ruošime mėsą sriubai. Šoninę ar kumpį supjaustykite nedideliais kubeliais, taip pat supjaustykite nuluptą svogūną. Ir pakepinti keptuvėje, kol svogūnas taps šviesiai auksinis.
-
Reklama
-
7. Ir dedame į puodą prie žirnių.
-
8. Iš sultinio išimame šonkauliukus, išrenkame mėsą nuo kaulų ir supjaustome gabalėliais.
-
Reklama
-
9. Daržoves iš sultinio galima išmesti arba susmulkinti trintuvu.
-
10. Daržoves susmulkiname.
-
Reklama
-
11. Ir suberkite į puodą su žirneliais.
-
12. Kad mūsų sriubos konsistencija būtų švelnesnė ir aksominė, blenderiu sutrinkite žirnius, bet ne iki vientisos masės. Tegul šiek tiek žirnių lieka.
-
13. Į sriubą sudedame mėsą nuo šonkauliukų, prieskonius. Jei sriuba pakankamai tiršta, įpilkite daugiau vandens ir leiskite sriubai troškintis 3-4 minutes. Įberkite druskos pagal skonį.
-
Reklama
-
14. Dabar sriuba paruošta, galite patiekti su skrebučiais.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama