Vištienos ir slyvų salotos
5 (2 įvertinimai)
2 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Vištienos ir slyvų derinys yra labai populiarus salotose. Ir ne be reikalo! Šios salotos pasižymi lengvu, subtiliu skoniu ir maloniu saldumu. Peržiūrėkite šį receptą! Šioms salotoms galite naudoti bet kokį vištienos gabalėlį. Galite netgi pakeisti į kalakutieną. Jei norite lengvesnių salotų, dalį majonezo galite pakeisti grietine arba jogurtu. Sluoksnius galima dėlioti bet kokia tvarka. Salotas galima ruošti sluoksniais bendrame dubenyje arba patiekti atskirai.
Paskirtis: Šventiniam stalui receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# PaukštienaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vištiena250 gramų
-
Kiaušiniai3 vnt
-
Slyvos200 gramų
-
Graikiniai riešutai20 gramų
-
Majonezas100 gramų
-
Agurkas1 vnt
-
Sūris100 gramų (kietas)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus. Vištieną virkite 20–30 minučių pasūdytame vandenyje. Leiskite atvėsti. Kiaušinius išvirkite iš anksto ir leiskite atvėsti šaltame vandenyje. Graikinius riešutus geriausia paskrudinti. -
2. Užpilkite slyvas verdančiu vandeniu ir palikite 10–15 minučių, kad suminkštėtų. Tada nuplaukite šaltu vandeniu ir gerai nuspauskite. -
Reklama
-
3. Nulupkite kiaušinius. Smulkiai supjaustykite slyvas ir agurką. -
4. Salotas išdėliosime sluoksniais. Į lėkštę padėkite serviravimo žiedą. Pirmu sluoksniu dėkite pjaustytą vištieną. Šį ir visus kitus sluoksnius aptepkite majonezu. -
Reklama
-
5. Pjaustytų agurkų gabalėlius sudėkite kaip antrą sluoksnį. -
6. Sutarkuokite virtus kiaušinius ir sudėkite juos kaip kitą salotų sluoksnį. -
Reklama
-
7. Tada sudėkite susmulkintas slyvas. -
8. Viršutinis sluoksnis bus tarkuotas sūris. Tvirtai suspauskite visus salotų sluoksnius ir nuimkite serviravimo žiedą. -
Reklama
-
9. Pabarstykite graikiniais riešutais salotų viršų. Leiskite salotoms šiek tiek pasimarinuoti ir patiekite. -
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama




















